28/02/2021

Investitii la Aquatim

Lucrări de mare anvergură şi interes, finalizate cu success de către Aquatim, Timişoara, în îmbunătăţilea vieţii locuitorilor din judeţul Timiş.
Aquatim a finalizat şi pus în funcţiune încă de la începutul acestui an o nouă staţie de tratare a apei potabile în Timiş, în valoare de peste cinci milioane de lei, proiectată să funcţioneze cu un debit maxim de 153 metri cubi pe oră. Ceea ce înseamnă că Aquatim a pornit cu dreptul.
Tehnologia cuprinde: captarea apei din subteran prin 9 foraje, aerarea, preoxidarea, filtrarea, tratarea nămolului și dezinfecția finală, precum și înmagazinarea apei într-un rezervor cu capacitatea de 2000 mc și unul cu capacitatea de 500 mc. Funcţionarea staţiei este monitorizată on-line şi automatizată, achiziţia de date şi conducerea proceselor de tratare se face cu echipamente comandate la distanţă.
De asemenea o altă investiţie a fost finalizată şi anume : o nouă staţie de epurare a apelor uzate la Sânicolau Mare. Valoarea investiţiei este de peste 22 milioane de lei fără TVA și face parte din Proiectul Aquatim „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.
“ Tehnologia de epurare a apelor uzate cuprinde treapta de epurare mecanică, treapta de epurare biologică, treapta terțiară de epurare avansată și treapta de tratare a nămolului rezultat în urma proceselor de epurare. Funcţionarea staţiei este monitorizată on-line şi automatizată, achiziţia de date şi conducerea procesului de epurare se poate face si cu comandă de la distanţă. Stația este dimensionată pentru a deservi locuitorii orașului Sânnicolau Mare, fiind proiectată să funcționeze cu un debit de 196 mc/ora.” A spus Ilie Vlaicu, director Aquatim.
Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share