28/07/2021

Militarii INVICTUS ROMANIA vicecampioni la tir cu arcul

A fost un adevărat regal sportiv, la Campionatele naționale pentru juniori și seniori la tir cu arcul, desfășurate în perioada 15-18 iulie 2021 la poligonul sportiv ”Anena” de la Aninoasa. 114 sportivi de la 23 de cluburi din țară au participat la cele trei probe de concurs: olimpic, compound și barebow. Competiția a fost cu atât mai importantă cu cât, pe lângă adjudecarea titlurilor de campioni naționali la juniori și, respectiv, seniori, aceste rezultate au contat și pentru desemnarea sportivilor români care vor participa anul acesta, în luna august, la Cupa Europeană de tineret, respectiv pentru Campionatele mondiale de tir cu arcul.

Lotul de tir cu arcul al echipei Invictus România, sub culorile Clubului Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, a participat și el la Campionatul Național Outdoor, Arc Olimpic / Compound / Barebow, Seniori si Juniori, M+F, organizat de către Federația Română de Tir cu Arcul.

Lotul a fost format din sportivii cap. cls a II-a Marcel Neagu , cap. cls a III-a Eugen Pătru, plt. maj. Ionuț Butoi , plt. maj. Florin Cojocaru , plt. maj. Eduard Romila , plt. adj. Iulian Căpățâna , mr. Dănuț Nicola , col. Augustin Pegulescu , plt. adj. pr. (rez) Mihai Toma , plt. adj. (rez) Florin Bolovan , plt. adj. (rtr.) Florin Boc .

Cel mai bun rezultat al echipei a fost obținut de către caporalul Marcel Neagu, care a reușit să obțină titlul de Vicecampion Național, urcând pe locul 2 în clasamentului competiției, la tir cu arcul compound.

Marcel s-a clasat pe poziția a V-a la turneul european și pe poziția a IX-a la turneul mondial, ca și component al lotului național paralimpic, în cadrul Para-Archery World Ranking Event 2021 – Tokyo Paralympic FQT, competiție de tir ce s-a desfășurat în Cehia.

Plt. maj. Ionuț Butoi , pe lângă faptul că sfaturile lui au dat roade în evoluția fulminantă a lui Marcel, acesta se bucură și de o reușită excepțională din partea soției, Georgeta Butoi, care a ocupat prima poziție a clasamentului feminin, familia Butoi,  devenind astfel o familie de campioni. Ionuț a obținut locul 6 în clasamentul probei de arc compound.

Pe echipe, sportivii noștri au obținut locul 2 la arc olimpic prin echipa formată din: cap. cls a III-a Eugen Pătru, plt. maj. Florin Cojocaru și Daniel Ciornei ; și tot locul 2 la arc compound prin sportivii: caporal Marcel Neagu, Gerard Dumitrașcu, Achile Ovidiu.

Cele două loturi au fost conduse de către domnul antrenor Robu Aurel, din cadrul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București.

”Invictușii noștri sunt români căliți care nu au stat prea mult pe gânduri și au început o nouă viață, una bazată pe sport, în care prioritatea numărul numărul unu  este aceea de a ieși învingători pe toate planurile. Sprijinul celor din jur a contat enorm, în fiecare secundă a vieți lor de după incident, iar acești oameni merită toată aprecierea noastră. Este un efort comun, pe deoparte al Statul Major al Apărării, iar de cealaltă parte a voluntarilor Invictus și a tuturor celor care s-au strâns în jurul lor pentru a-i sprijini” arată oficialii din ministerul Apărării.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share