05/12/2020

Invitaţie montană cu „Semeringul Bănăţean”

Vă facem o invitaţie montană cu „Semeringul Bănăţean” cea mai veche cale ferată din Banatul de Munte, Oraviţa – Anina,  pentru a vedea minunăţiile şi frumuseţile acestei ţări.

Linia de cale ferată Oraviţa-Anina este considerată cea de-a cincea construcţie a drumului de fier de pe teritoriul României, respectiv prima cale ferată montană, considerată a fi poate şi cea mai frumoasă din ţară. Construită în timpul Imperiului Austriac, reprezintă un monument cultural unic în România , fiind considerată o realizare tehnică deosebită. A primit numele de ‘Semmeringul bănăţean‘ fiind construită la doar câţiva ani după faimoasa cale ferată ‘Semmering‘ din Austria.

La construcţia căii ferate pe lângă coloniştii tirolezi şi bufenii a fost adusă o mare populaţie colonizată din Oltenia. De asemenea din Italia de Nord au fost aduşi pietrarii, cunoscuţi sub numele de friulani, meşteri vestiţi în arta sculpturii în piatră. Ei au lăsat în urmă, pe lângă calea ferată Oraviţa – Anina şi o serie de sculpturi în piatră şi marmură.

Inaugurarea a avut loc în data de 20 august 1854, cu o locomotivă C-2-t din tipul Engerth.

La început această linie a fost utilizată pentru transportul cărbunelui de la Anina la portul dunărean Baziaş. Linia Oraviţa-Baziaş, în lungime de 62,5 km a fost realizată, între anii 1847-1854.

Tronsonul Oraviţa-Anina a fost terminat însă în 1863, pentru trenurile de marfă, iar în 1869 pentru transportul de persoane. Linia ferată urcă o diferenţă de nivel de 337,7 metri, trece prin 14 tuneluri şi 10 viaducte.

Are o lungime de 34 km, şerpuieşte pe văile Jitinului şi Gârliştei fiind cea mai spectaculoasă cale ferată montană din România. Pe acest traseu se află cel mai înalt viaduct al căilor ferate, viaductul Jitin, cu cei 37 m ai săi.

Cel mai lung tunel al traseului este la Gârlişte, având o lungime de 660 m. În acest tunel este şi punctul de maximă altitudine al liniei. Tracţiunea de-a lungul timpului s-a realizat cu locomotive cu aburi sau diesel. Pe traseu sunt 7 gări.

Linia ferată Oraviţa-Anina nu a fost niciodată electrificată şi funcţionează şi în momentul de faţă cu locomotive diesel. Calea ferata Oraviţa-Anina este unicat în România, dar şi în sud-estul Europei. Până nu demult, pe acest traseu au circulat vagoane cum numai în filme au mai putut fi văzute: vagoane de clasa a doua, necompartimentate, cu bănci din lemn, construite în anul 1930. Încălzirea în interiorul trenului se face cu aburi produşi de un cuptor aflat în mijlocul vagonului.

Din Oraviţa pornesc zilnic două trenuri spre Anina la orele 7.02 şi 14.42, durata călătoriei fiind de 1.54 ore. Trenurile se întorc la orele 9.20 şi 17.03. Sâmbătă şi duminică trenul de dimineaţă nu circulă.

Turiştii europeni vin special să parcurgă acest traseu de o frumuseţe deosebită. Însă, turiştii români habar nu au despre ceea ce ar putea vizita în această zonă, neglijată de autorităţi. Teatrul „Mihai Eminescu” din Oraviţa este cel mai vechi teatru din sud-estul Europei. Clădirea a fost construită în anul 1816, în stil baroc vienez. Pe scena lui a jucat şi poetul Mihai Eminescu. La Anina s-a construit primul lac artificial din România, lacul Buhui. O descoperire a unor speologi români a făcut ca la Anina să vină turiştii europeni: în Peştera cu oase a fost descoperită o mandibulă, veche de peste 40.000 de ani, considerată a fi cea mai veche rămăşiţă a omului modern din Europa, denumit Ion de Anina.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share