Iodul altereaza percepția - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

sareÎn vremuri străvechi sarea avea o valoare net superioară aurului încât serviciile de mare valoare erau recompensate în sare și nu în aur, iar în cazul schimburilor comerciale sarea depășea cu mult valoarea aurului. Astazi, cu ajutorul cercetărilor din laboratoare, știm că sarea în forma ei naturală are o compoziție similară cu sangele conținând peste 90 de oligoelemente necesare bunei funcționări a corpului uman.

Conștientizăm deci că sarea devine un aliment indispensabil în alimentație fiind extrem de solicitat de către corp, fiind cu siguranță cel mai consumat mineral pe planetă. Știau deci anticii noștri strămoși despre comorile pe care le conținea sarea, mai mult decat știm noi astăzi? Se pare că da, deoarece noi distrugem sarea procesând-o și adăugându-i compuși chimici și foarte mult iod, anihilându-i deci valorile iar rezultatul este un produs chimic inutil numit sare rafinată, folosit masiv azi în industria militară.

Sarea iodata – ROMANIA unica tara din lume in care sarea iodata este impusa prin legeEste inimaginabil la ce suntem expusi toti romanii.. 3 min care ar trebui urmarite si distribuite.Dupa ce am vizionat aceasta emisiune, aceste informatii mi s-au parut f importante si nu m-am putut abtine sa nu decupez si sa va relatez măcar aceasta secventa, de importanta capitala pentru toti..

Posted by Costi Ionita on Friday, October 16, 2015

Dacă procesăm sarea toate aceste elemente minunate, care ajută corpul în avea o bună vitalitate, se pierd. Și atunci ne putem întreba: de ce acceptăm să procesăm sarea obținând și consumând deci un produs inutil în loc sa o utilizăm în forma ei naturală așa cum ne-o oferă planeta?

Scoaterea sării naturale din circuitul alimentar și înlocuirea ei forțată cu sare procesată și iodată, prin hotararea Guvernului din 2002, nu pare a fi ajutat cu nimic starea de sănătate a populatiei din România, dimpotrivă problemele celor cu afecțiuni ale tiroidei nu s-au diminat iar rapoartele medicale prezentate Guvernului și Ministerului Sănătății de către specialiștii în domeniu evidențiază creșterea în mod alarmant a numărului de pacienți cu dezechilibre imunitare, cancer tiroidian galopant și multe alte dereglări de sănătate la care pe lângă compușii chimici din alimentație pot contribui și alți factori din mediul exterior poluat sau din tiparele personale de gândire.

 

Cum de a îndrăznit Ministerul Sănătății să ceară Guvernului impunerea prin lege a consumului de sare iodată când medicii oncologi știu că celulele canceroase se înmulțesc rapid în prezența iodului? Existența unor persoane cu deficit de iod, care se poate corecta prin o alimentație diferită, nu necesită tratarea întregului popor cu această metodă care se dovedește extrem de nocivă pentru cei fără carențe de iod.

Fără a exista o bază solidă de cercetare medicală, în anul 2002 printr-o hotărâre de Guvern (HG 568/2002) apare legea care impune sarea iodată în alimentație și interzice comercializarea sării naturale:  “În România, în alimentația oamenilor, hrana animalelor și în industria alimentară se utilizează numai sare iodată” (cap II, art. 3). “Pe teritoriul României sunt interzise: importul în vederea comercializării de sare neiodată pentru utilizarea în alimentația omului, hrana animalelor și industria alimentară”(art. 10). Hotărârea a fost contestată ani de-a rândul de o serie de organizații medicale, dar fără rezultat, dimpotrivă Guvernul ia decizia dublării cantității de iod în alimentație.

Astăzi găsim iod în exces prezent peste tot, în toate produsele de panificație, carne, lactate, nu numai în hrana oamenilor ci și în hrana animalelor. Cum de instituțiile statului responsabile cu bunăstarea poporului aprobă asemenea impuneri când rezultatele analizelor de laborator au dovedit clar că numărul cancerelor tiroidiene, alergiilor, dezechilibrelor psihice și hormonale și multe alte dezechilibre biologice produse de consumul excesiv de iod au crescut și sunt în continuă creștere? Dar această impunere nu există numai în România, ci aproape peste tot în lumea ´´civilizată´´.

În cazul în care prin aceste măsuri legislative, impuse în consumul alimentar, este masiv afectată funcția glandei tiroide, cine ar avea interes și de ce să-i perturbe funcțiile? Funcția glandei tiroide este una dintre cele mai importante, dacă nu chiar cea mai importantă din corpul uman.

Când glanda tiroidă are dezechilibre, întreg organismul se va destabiliza, începând cu tensiunea arterială deci pulsul sanguin și ritmul cardiac, tonusul vitalității celulelor musculare deci metabolismul energetic, corelând funcțiile de percepție a celor 5 simțuri cu sistemul neuronal deci este afectată și starea psihică alături de reacțiile emoționale, percepția corectă la mediu și deci schimbul corect și comunicarea corectă cu mediul exterior, iar lista continuă. În cazul prezenței iodului in exces, toate aceste funcții valoroase se dezechilibrează, afectând pe langă starea de funcționare a corpului și percepția semnalelor din mediul extern. Dacă mai adăugăm și lipsa acelor oligoelemente prezente natural în sare aducătoare de echilibru în biologicul uman obținem un om permanent bolnav și deconectat de la a percepe mediul și ce se întâmplă în realitate în jurul său, lipsit de vitalitatea necesară optimei funcționări și deci cu funcții de reacție diminuate.

Există repercursiuni dacă se renunță la sarea iodată cu care organismul a fost agresat ani de zile? Posibil să existe dar cum fiecare suntem diferiți deci și reacțiile pot fi diferite de la caz la caz.
Dincolo de cercetările unor specialiști în domeniu care afirmă cu dovezi concrete că iodul dezechilibrează sănătatea biologică a celor sănătoși, personal tind să afirm că această acțiune de consum exagerat de iod are un efect mult mai dăunător asupra omului și ca exemplu voi relata o experiență personală.
În urmă cu câțiva ani am introdus schimbări în alimentație renunțând la sarea iodată ´´legală´´ și preferănd sarea ´´ilegală´´ sarea românească în stare naturală, cumpărată de la sursă. La aceea vreme făceam anual o verificare a sănătății dar nu prin metodele clasice de analize ci apelând la serviciile Scio, o tehnică modernă care evidențiază eventuale dezechilibre existente în corpul energetic cu mult timp înainte ca acestea să apară în corpul biologic.
După o vreme doamna doctor care-mi verifica rezultatele analizelor mi-a spus că zona glandei tiroide a suferit o modificare interesantă, era foarte activă și emitea multă energie, iar pentru ea asta era legat și de activarea chakrei gâtului care permitea o percepție crescută a mediului înconjurător.

 

Pentru a întelege și eu cum și când s-a produs această modificare am căutat în rezultatele analizelor păstrate din anii trecuți comparând indicatorii grafici. Aceștia indicau îndeosebi în ultimul an o modificare majoră a factorului ESP (extrasenzorial power) care crescuse impresionant, mai mult de atât întregul sistem energetic crescuse, la fel și vitalitatea celulară, simțurile se ascutiseră, însă odată cu creșterea celorlalte valori, energia amplifica și anumite ´´defecte´´ inobservabile până atunci, care proveneau din tipare de gândre/mentalitate și la care aveam de lucrat spre a le slefui deoarece putea atrage experiențe neplacute. Nu intru în detalii despre alte manifestări ce le consider efecte ale acestor schimbări, însă voi sublina că perioada în care nu am consumat sare iodată percepțiile erau extrem de interesante, puteam remarca până și mesajele subliminale din reclamele instalate la orice intersecție rutieră iar după ce am revenit la consumul de sare iodată starea de percepție s-a modificat revenind aproape ca înainte de renunțarea la iod.
Acesta a fost momentul când am făcut legătura cu iodul și poate că revenirea la consumul de sare iodată nu a fost deloc întâmplătoare ci tocmai ca să remarc aceste diferențe.

Plus că mi-am amintit că iodul era intens folosit (și poate că încă mai este) în armată pentru a favoriza supunerea soldaților și a le diminua libdoul sexual, ceea ce dovedește că se știa de mult timp despre acțiunea iodului asupra impulsurilor, simțurilor umane gestionate de glanda tiroidă.

Zona tiroidei este legată și de comunicare, de exprimare liberă, iar în urma acestor observații proprii consider că pe lângă faptul că celor cu deficiențe extreme în comunicare excesul de iod poate favoriza amplificarea formațiunilor celulare numite canceroase (de fapt un proces de vindecare explicat de medicina germanică), prezența în exces a iodului poate aduce și o stare de amorțire a simțurilor de percepție iar de aici apar în lanț o altă serie de efecte .
Iodul îl ingerăm în special din sarea prezentă azi în comerț, pe lângă alte produse alimentare care sunt permise la vanzare doar dacă respectă anumite norme de producție, compoziție și ambalare, fiind interzise la vanzare multe produse în starea naturală așa cum le cumpăram noi odată direct de la producători.

Iar sarea nu poate deci lipsi din alimentația umană, însă când ajungem la astfel de concluzii în urma statisticilor medicale,desigur că ne întrebăm cine are interes ca populației unei țări să-i fie amorțite percepțiile? Cine are interes deci ca un popor să rămână în topul popoarelor bolnave din Europa și de ce?

Severina Soare

Distribuie acest articol Oficial Media
Share