Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ion Oprescu- artistul retras în retro/spectivă

Expoziţia lui Ion Oprescu, al sticlarului Oprescu, al ceramistului Oprescu, nu este altceva decât o retro-per-spectivă. De ce pentru că Oprescu are o dorinţă, aceea de a exista o……pers-spectivă, chiar dacă până acum nu e decât din dorinţă.

Va veni nu o altă expoziţie ci o per-spectivă asupra lumii. Legătura între sticlă, simeză, parchet, ceramică, nu e alta decât realitatea, deoarece materialele există de jur împrejur, fiind mai uşor de procurat.

Artistul retras, care nu e altceva decât mirajul generaţiei 80, după cum spunea Robert Şerban, mirajul taberelor de creaţie.

La o viaţă de om, doar a patra personală, patru colective şi cinci în grup, şi cinci premii, puţine, dar bune, dar şi munca pe 11 şantiere de restaurare.

În expoziţie găsim forme de sticlă, de metal sau de lem, singure sau în combinaţii, inserţia sticlei într-un tunel al timpului.

În expoziţia de la Galeria Pygmalion din Timişoara, Ion Oprescu punctează exemplar traseul său artistic de până acum, unde nu este cantitate ci, calitate.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share