27/02/2021

IPJ Dâmbovița: 106 sancţiuni contravenţionale pentru nepurtarea măștii de protecție

La data de 2 februarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Dâmbovița, polițiștii dâmbovițeni, împreună cu celelalte structuri teritoriale, au desfăşurat noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, iar în urma activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, polițiștii au legitimat peste 2.700 de persoane si au efectuat verificări în 128 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate.

De asemenea, polițiștii au controlat și 102 mijloace de transport public in comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 106 sancţiuni contravenţionale pentru nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 3.000 de lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor legale.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share