23/10/2021

IPJ Dâmbovița: 2000 de persoane legitimate în contextul pandemiei de Covid

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții pe linie de ordine publică, sub autoritatea Instituției Prefectului, au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță al comunității și pentru pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual generat de virusul Sars-CoV-2.

Pe raza întregului județ, au fost desfășurate 14 acțiuni punctuale în contextul pandemiei de COVID-19, fiind legitimate peste 2.000 de persoane, verificate 74 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 71 de restaurante/terase/fastfood-uri și 21 de operatori autorizați/ transportatori de persoane.

Activitățile desfășurate au vizat și verificare modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară în mijloacele de transport persoane, fiind controlate 212 astfel de autovehicule.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au depistat în municipiul Moreni, un tânăr, de 25 de ani, care nu a respectat măsura carantinei la domiciliu.

  • Cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor 

Un bărbat de 60 de ani, din Crevedia, este cercetat de poliţiştii din cadrul Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce a fost identificat pe parcursul zilei de ieri, 4 octombrie, în timp ce ar fi deţinut un pistol de autoapărare și muniție aferentă, deși avea expirat permisul de armă.

Polițiștii au procedat la ridicarea armei și a muniției în vederea continuării cercetărilor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share