04/12/2020

IPJ DAMBOVITA: 30 de PERCHEZITII pentru fabricarea și comercializarea de alcool

img_8622

Mii de litri de alcool, bani, instalații artizanale și înscrisuri au fost indisponibilizate de la domiciliile persoanelor bănuite de infracțiuni economice. 19 mandate de aducere vor fi puse în executare.

La data de 24 octombrie a.c., 189 de polițiști de investigare a criminalității economice și de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratorului de Poliție Județean Dâmbovița, au efectuat 30 de percheziții în comuna Tătărani, județul Dâmbovița, la persoane bănuite de fabricarea și comercializarea de produse accizabile.

img_8617

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015-2016, persoanele vizate  ar fi fabricat băuturi alcoolice în afara antrepozitului fiscal, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice și juridice din județul Dâmbovița, obținând venituri ilegale. La activități participă luptători ai Serviciului pentru Invervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață, polițiștii au descoperit la domiciliile bănuiților  14.816  litri de alcool,  91.100 litri de resturi provenite din distilarea materiei prime pentru producerea alcoolului,  25.400 lei, 11 instalații artizanale destinate fabricării băuturilor alcoolice, mai multe documente și înscrisuri.

img_8620-1

Totodată, față de două persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 126/1995, precum și a anulării dreptului de deținere, folosire și port arme letale și neletale supuse autorizării după ce au fost depistate în timp ce dețineau la domiciliu arme de vânătoare pe care nu le-au asigurat corespunzător.

Pe numele unui bănuit, polițiștii au întocmit un dosar penal după ce la domiciliul său au fost descoperite 120 de articole pirotehnice deținute fără drept.

De asemenea, polițiștii au efectuat 19 controale la agenți economici de pe raza județului, bănuiți că ar fi comercializat fără drept băuturi alcoolice. Polițiștii vor pune în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

img_8618

Distribuie acest articol Oficial Media
Share