06/12/2021

IPJ Dâmbovița: 38 de permise de conducere reținute și 15 certificate de înmatriculare retrase

La data de 28 octombrie a.c., peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți la datorie și au continuat acțiunile organizate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea faptelor antisociale, limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2 și creșterea gradului de siguranță în trafic.

În ultimele 24 de ore, au fost organizate 24 de acțiuni punctuale pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual, au fost verificate 115 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 109 restaurante/terase/fastfood-uri.

Pentru nerespectarea normelor privind portul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, polițiștii dâmbovițeni au efectuat verificări și în 386 de mijloace de transport persoane și la 25 de operatori autorizați/transportatori de persoane.


Peste 600 de sancțiuni contravenționale aplicate, 2 infracțiuni constatate, 38 de permise de conducere reținute și 15 certificate de înmatriculare retrase sunt câteva dintre rezultatele obținute de polițiștii de la rutieră, în urma unei acțiuni cu efective mărite

Pe parcursul zilei de ieri, 28 octombrie, polițiștii de la rutieră și ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea Direcției Rutiere, au acționat, în intervalul orar 12:00-18:00, pe raza județului Dâmbovița, pentru depistarea și sancționarea faptelor ilicite și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind vizate în special principalele cauze generatoare de accidente de circulație.

Împreună că cu polițiștii dâmbovițeni, în cadrul acțiunii, au acționat polițiști de la Serviciul Rutier din Argeș, Prahova, Ilfov, Giurgiu, de la Brigada Rutieră și de la Biroul Autostrăzi, precum și specialiști din cadrul Registrului Auto Român.

politie

Astfel, polițiștii au constatat 2 infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și au aplicat 671 de sancțiuni contravenționale.

Cele mai multe sancțiuni, 605, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 237 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 137 pentru neportul centurii de siguranță, 17 pentru defecțiuni tehnice, 19 pentru indisciplina pietonală și 38 pentru abaterile comise de bicicliști și căruțași.

Alte 6 sancțiuni au fost aplicate la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 38 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 6 pentru nerespectarea Ordonanței Guvernamentale nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 38 de permise de conducere, dintre care 25 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 1 pentru neacordarea priorității de trecere, 7 pentru depășiri neregulamentare și unul pentru consum de alcool.

De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare, în cazul unui autovehicul fiind dispusă și măsura indisponibilizării.

Exemplu:

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au oprit pentru control, pe drumul județean 720 C, în localitatea Gura Ocniței, un autoturism condus de un bărbat din Valea Lungă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constata că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 din Codul Penal.

Acțiunile pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19 vor continua, polițiștii dâmbovițeni fiind permanent la datorie pentru siguranța cetățenilor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share