08/12/2021

IPJ Dâmboviţa: 54 de sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de protecție

Acțiuni ale polițiștilor din Dâmbovița

La data de 8 noiembrie a.c., peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost desfășurate 21 de acțiuni punctuale pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2, fiind verificate 112 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 102 restaurante/terase/fastfood-uri și 339 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de protecție, în valoare de 4.000 de lei.

În continuare, polițiștii dâmbovițeni sunt la datorie, zilnic fiind organizate noi acțiuni pentru siguranța cetățenilor.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități pentru siguranța acestora și a celor din jur, nu vă expuneți inutil unor riscuri!

Surprins la volanul unui autoturism sub influența alcoolului

Pe parcursul zilei de ieri, 8 noiembrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean 721, în localitatea Colanu, un bărbat de 36 de ani, din Văcărești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share