08/12/2021

IPJ Dâmbovița: 64 de sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de protecție

Acțiuni desfășurate de polițiști pentru siguranța cetățenilor

Pe parcursul zilei de 4 noiembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual generat de virusul Sars-CoV-2.

Activitățile s-au desfășurat în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale ale M.A.I., sub autoritatea Instituției Prefectului, și au vizat, în special, zonele aglomerate, centrele și societățile comerciale, dar şi mijloacele de transport persoane.

Pe raza întregului județ au fost desfășurate 24 de acțiuni punctuale, fiind verificate 140 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 114 de restaurante/terase/fastfood-uri și controlate 272 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni au intervenit la 29 de evenimente, dintre care 19 au fost solicitări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, totodată, fiind sesizate 24 de infracțiuni.

Au fost aplicate 307 sancțiuni contravenționale, în valoare de 65.315 de lei, dintre care 64 au fost pentru neportul măștii de protecție, în cuantum de 3.250 de lei.

În cadrul activităților organizate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru nerespectarea regulilor de circulație, polițiștii au reținut 20 de permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Și la sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi prezenți la datorie pentru siguranța cetățenilor.

Recomandăm tuturor persoanelor să manifeste un comportament responsabil și să respecte măsurile impuse de autorități pentru limitarea infectărilor cu COVID-19.

Un bărbat de 27 de ani, cercetat de polițiștii de la rutieră

La data de 4 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință, fapte prevăzute de art. 335 și art. 320 din Codul Penal, după ce un bărbat de 27 de ani, din municipiul Târgoviște, ar fi condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi sustras cheile autoturismului pe care l-ar fi condus.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile prevăzute de lege.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share