12/04/2021

IPJ DAMBOVITA: 92 de campanii stradale pentru prevenirea victimizării populației

În cursul anului 2016, polițiștii de proximitate din Dâmbovița au acționat în permanență pentru creșterea gradului de siguranța a cetățenilor și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale ce pot afecta liniștea comunității.

Astfel, în cadrul celor 102 acțiuni desfășurate pentru cunoașterea populației, au fost verificate 272 de imobile și au fost aplicate 259 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea OUG 97/ 2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, fiind depistate 80 de persoane care locuiau ilegal.

De asemenea, polițiștii de proximitate au desfășurat 602 activități cu asociațiile de proprietari și 322 pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale îndreptate împotriva persoanelor vârstnice şi a celor care locuiesc izolat.

În perioada analizată, au fost desfășurate 92 de campanii stradale pentru prevenirea victimizării populației ca urmare a infracțiunilor de tâlhărie, infracțiunilor contra patrimoniului, a celor comise cu violență, precum și pentru prevenire delicvenței juvenile și a traficului de persoane.

O atenție deosebită a fost acordată elevilor, fiind desfășurate 1.443 de acțiuni preventive în unitățile de învățământ, pentru reducerea gradului de victimizare a minorilor.

Polițiștii vor fi în continuare la datorie în comunitate, creșterea gradului de siguranță a cetățenilor fiind prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share