24/10/2021

IPJ DAMBOVITA: Acțiune preventivă în Tabăra Școlară de la Căprioara

caprioara2

În data de 13 iulie, poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, în colaborare cu specialiști din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploieşti, au desfăşurat o acţiune preventivă în Tabăra Școlară de la Căprioara, pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Astfel, elevilor le-au fost explicate noțiunea de „delincvenţă juvenilă”, elementele caracteristice ale violenţei şi prevederile legale în ceea ce privește răspunderea minorului.

De asemenea, au fost informaţi cu privire la pericolele utilizării Internetului, la traficul de  persoane şi au primit recomandări pentru prevenirea victimizării şi implicării lor în fapte antisociale.

Cei mici fost sfătuiţi să evite împrejurările care ar putea genera comiterea de infracţiuni, să își aleagă cu grijă prietenii şi să nu răspundă la agresivitatea fizică sau verbală.

Totodată, au fost îndrumaţi să își petreacă timpul liber în mod plăcut, să practice un sport şi să evite compania persoanelor despre care știu că au un comportament neadecvat în societate.

caprioara

Distribuie acest articol Oficial Media
Share