23/10/2021

IPJ Dâmbovița: Echipele de control au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4500 de lei

Pe parcursul zilei de ieri, 4 februarie, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea respectării modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost organizate 39 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 322 de obiective/locații de interes și au fost legitimate peste 2 800 de persoane.

De asemenea, polițiștii au verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare, documentele justificative necesare deplasărilor de la domiciliu sau locuință în intervalul orar 23:00-05:00, precum și portul măștii de protecție de către toate persoanele în spațiile publice închise/deschise.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiologic actual, echipele de control au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4500 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 303 mijloace de transport, 111 dintre acestea fiind destinate transportului public în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie, pe raza întregului județ.

Mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, puse în aplicare de polițiști

La data de 4 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție I.L Caragiale au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis pe numele unui bărbat, de 24 de ani, din localitate, condamnat la șase luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de încăierare.

De asemenea, polițiștii din Titu au pus în aplicare un mandat de executare a 2 ani și 2 luni închisoare, emis pe numele unui bărbat din localitatea Lungulețu, cercetat și condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală.

Aceștia au fost depuși în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mărgineni.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share