15/04/2021

IPJ DAMBOVITA-Recomandări pentru trafic în siguranță în timpul sezonului rece

În contextul fenomenelor meteo, specifice sezonului rece, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic şi respectarea indicaţiilor poliţiştilor rutieri.

 Polițiștii vă sfătuiesc ca, înainte de a pleca la drum,  să verificați bateria și sistemul de pornire al autoturismului, să vă asigurați că sistemul de încălzire și   dezghețare, precum și ștergătoarele de parbriz funcționează eficient și să verificați starea de funcționare a farurilor și a luminilor de avarie.

 Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă să curățați bine de zăpadă autoturismul.

La frânare, zăpada lăsată necurățată pe plafon poate aluneca pe parbriz și vă poate bloca vizibilitatea.

Conform legii, conducătorul de autovehicul este obligat să verifice funcționarea sistemului de lumini și semnalizare, a instalației de climatizare, să mențină permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului și remorcii.

De asemenea, atragem atenția bicicliștilor că, potrivit prevederilor legale, le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share