28/11/2021

Jandarmii dâmbovițeni au continuat acțiunile de verificare a măsurilor adoptate pe timpul stării de alertă

Jandarmii dâmbovițeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19.

În perioada 8 – 14 martie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu polițiștii au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, terase, pieţe, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării normelor de protecție sanitară. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor după ora 23:00, respectiv intervalul orar 22:00-5:00 începând cu data de 14 martie a.c.

Citește și:

Spitalele groazei: I-au găurit genunchii cu bormaşina pe viu. Tortura prin care a trecut Daniel Jurje până și-a dat ultima suflare

Au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.100 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în special nepurtarea măștii de protecție.

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtați masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate pe timpul stării de alertă.

Comunicat de presă

Citește și:

Oferiti acest sondaj prietenilor pentru a afla cât mai multe păreri. Copy link.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share