05/08/2020

Jocurile Naționale Special Olympics 2018- Finale înot la Complexul Turistic de Natație Târgoviște

Municipiul Târgoviște a găzduit cel mai important eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale, organizat în acest an în România. Vreme de patru zile, în perioada 25-28 mai, peste 300 de sportivi au participat la Jocurile Naționale Special Olympics 2018 (JNSO).

Jocurile Naționale Special Olympics 2018

Înseamna patru zile intense de evaluări medicale și competiții la 4 discipline sportive: înot, atletism, baschet (abilități individuale) și bocce. Evaluările medicale ale sportivilor au avut loc vineri, 25 mai la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii „Valahia”, cu sprijinul a 120 de medici, asistente medicale și voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, de la Școala Postliceală Sanitară „Christiana” din Târgoviște și de la Universitatea „Valahia”. Sportivilor le-au fost oferite consultații și tratamente stomatologice gratuite, precum și evaluări oftalmologice, ORL, psihologice și emoționale, de flexibilitate și ale stării generale de sănătate, dar și consiliere pentru un stil de viață sănătos.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Turistic de Natație Târgoviște, Universitatea Valahia din Târgoviște, Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și Asociația „Eu pot”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share