Justice Eagle 21.1 la Smârdan

Aproximativ 500 de  militari  aparținând Armatei Române, Statelor Unite ale Americii și Poloniei se vor antrena împreună, în perioada 16 martie – 24 martie, în timpul exercițiului „Justice Eagle 21.1”.

Potrivit aceleiași surse, exercițiul, care are  loc la Centrul Secundar de Instruire pentru Combaterea Forțelor Terestre Române, în Smardan, județul Galați, vizează creșterea interoperabilității forțelor armate membre NATO: SUA, Polonia și România, menținerea capacității comune de desfășurare și formare prin exercitarea sprijinului logistic aferent, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaționale și creșterea profesionalismului militar.

În prezența șefului de stat major al Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești”, colonel Marian Niculae și a subofițerului de comandă, plutonier adjutant principal Cristinel Cazacu, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Smârdan a avut loc deschiderea evenimentului, iar activitatea s-a desfășurat într-un cadru restrâns pentru a se limita răspândirea Covid-19.

Armata României este reprezentată la acest exerciţiu de militari din cadrul următoarelor structuri:

• Batalionul 341 Infanterie ,,Constanţa”/ Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”;
• Batalionul 911 Infanterie ,,Capidava”/ Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”;
• Batalionul 168 Sprijin Logistic ,,Pontus Euxinus”/ Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”;
• Batalionul 631 Tancuri ,,Oituz”/ Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”;
• Batalionul 285 Artilerie ,,Vlaicu Vodă”/ Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”.
Grupul de luptă constituit pentru desfășurarea exercițiului este comandat de locotenent-colonel Neil Hollenbeck, locțiitor fiind comandantul Batalionului 341 Infanterie ,,Constanța”, locotenent-colonel Marcel Dreghici.
Militarii participanți la exercițiul multinațional ,,Justice Eagle 21.1” au executat  deja ședințe de tragere în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, cu scopul de a permite militarilor americani, români şi polonezi să se familiarizeze cu armamentul naţiunilor participante.
Chiar dacă vremea nu a fost de partea militarilor, ploaia, noroiul şi temperaturile scăzute nu i-au împiedicat să-și îndeplinească misiunea.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share