03/12/2020

Klaus Iohannis a promulgat legea care dublează alocațiile copiilor

ki_iohannis_60145100Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea privind dublarea alocațiilor copiilor, mai mari de 2 ani și până în 18 ani, de la 42 la 84 de lei. Legea urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Primele plăți ar urma să se facă începând cu luna iulie.

Președintele Klaus Iohannis anunța, pe 15 mai, că va promulga noua lege tocmai de Ziua Copilului, “dacă va ajunge în timp util”, în timp ce premierul Victor Ponta a adus în dezbatere publică ideea unor alocaţii diferenţiate pentru copii, în funcţie de veniturile părinţilor.

“Ideea unei alocații egale pentru toti copiii este nepractică, deoarece trebuie o diferențiere în funcție de venitul părinților”, afirma Victor Ponta, arătând că ar fi preferat să urce alocația peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici și să nu o dubleze și pentru cei cu venituri suficiente.

“Opinia mea este că alocația pentru copii trebuie să fie diferențiată, în funcție de cine are nevoie de bani, pentru că 82 de lei pentru o familie amărâtă sunt foarte puțini și 82 de lei pentru o familie care are posibilități nu contează, probabil că nici nu-și încasează”, mai spunea Victor Ponta.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie acest articol Oficial Media
Share