02/12/2020

KLAUS WERNER IOHANNIS ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI – CCR A VALIDAT REZULTATUL ALEGERILOR

VALIDARE2

Curtea Constituţională a României a confirmat cu unanimitate, rezultatele alegerilor prezidenţiale şi a validat alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, a anunţat şeful CCR, Augustin Zegrean.
La ora 12 atat Presedintele ales cat si cel in exercitiu au fost prezenti la sedinta de validare a CCR, alaturi de membri BEC si ai echipei lui Klaus Iohannis.

“Domnule preşedinte al României, domnule preşedinte al CCR, onoraţi judecători ai CCR, onoraţi membri ai BEC, domnule copreşedinte Blaga, doamenlor şi domnilor, mulţumesc dvs., CCR, pentru celeritatea judecării acestei speţe importante nu doar pentru mine, ci şi pentru România. Mulţumesc de asemenea membrilor BEC pentru gestionerea foarte bună a procesului electoral. Mulţumesc încă o dată tuturor cetăţenilor României care au votat pe 2 şi 16 nov. şi evident, în mod deosebit, celor care m-au votat pe mine. A fost un vot puternic şi foarte clar, îi asigur pe toţi că l-am înţeles. Este acesta desigur un moment festiv, dar, în acelaşi timp, vreau să remarc că acum, după 25 de ani de la Revoluţie, se încheie o etapă şi iată, românii, prin votul lor, au spus foarte clar: ‘Stop şi de la capăt!’. Viziunea mea pe care am prezentat-o s-a împletit în mod fericit cu aşteptările românilor. Privesc cu toată răspunderea drumul greu care ne aşteaptă, la capătul căruia se află România prosperă şi puternică. Le spun românilor încă o dată că se poate, se poate construi o Românie prosperă şi puternică. Nu se poate de azi pe mâine sau peste noapte, vom construi România lucrului bine făcut în timp şi pas cu pas. În acest cadru festiv şi în faţa CCR, da-ţi-mi voie câteva cuvinte legate de Constituţia României şi preşedintele României. Avem o Constituţie care e bună, este sigur nevoie de o revizuire a Constituţiei din diferite motive. Dincolo de aceste lucruri, vreau să vă spun cu toată fermitatea azi, aici, că voi fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei. Dincolo de aceste lucruri, cred că preşedintele României, prin viziunea cu care vine, trebuie să inspire naţiunea română, iar prin comportamentul public pe care-l va avea să devină un etalon al societăţii române. Vă mulţumesc tuturor! Domnule preşedinte al României, vă mulţumesc că aţi fost de faţă!”, a declarat in fata celor noua judecatori, Klaus Iohannis.

VALIDARE

Traian Basescu i-a multumit apoi si-au strans mana, dupa care a urmat discursul presedintelui in exercitiu.

“Domnule preşedinte ales al României, domnilor judecători, pentru mine e un moment extrem de important, e finalizarea a 10 ani de mandat, vă doresc, dle preşedinte ales, ca, după primul mandat, să nu aveţi în banca din stânga, ci tot în dreapta şi fără vechiul preşedinte în stânga. Pentru că cine crede că transformarea României e un proces de 5 ani se înşală. În societatea românească, în politica românească încă există destule resurse pentru pasul înapoi. Preşedintele trebuie să facă să se meargă înainte pe drumul fixat. Am satiusfacţia că las o ţară cu opţiuni clare, prezenţa noastră în UE, credibilitatea dobândită în NATO, parteneriatul strategic cu SUA. Siguranţa naţională e elementul principal care este în responsabilitatea preşedintelui. Am constatat în două mandate că se vor găsi în societatea românească, în mass-media românească germenii pasului înaopoi şi uneori trebuie sa forţezi la limită Constituţia pentru a te opune. Românii îşi doresc o ţară modernă. Instituţiile care au ţinut de preşedintele României au făcut paşi înainte. Mandatul dvs. nu va fi usor, vă voi transfera tot ceea ce ştiu într-o perioadă de tranziţie care începe azi. Cu Ion Iliescu, schimbul s-a făcut în 15 minute, am schimbat locatarul de la Cotroceni. Acum avem posibilitatea unei perioade de tranziţie. Închei mulţumindu-vă pentru un lucru care ţinea de o problemă personală, n-aş fi vrut ca, la sfârşitul mandatului meu, stânga să domine toate instituţiile statului şi scorul pe care l-aţi înregistrat arată că las moştenire o ţară care are opţiuni de dreapta sau de centru-deapta. Vă doresc tuturor succes în continuare”.

VALIDARE3

Noul şef de stat îşi exercită mandatul de la depunerea jurământului, care va avea loc în 21 sau 22 decembrie, şi va conduce România în următorii cinci ani.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie, iar reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi), potrivit procesului-verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central.

(foto credit: RomaniaTv)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share