27/10/2020

Kopaonik – staţiune sârbească preferată de timişoreni

O staţiune la nivelul celor din Alpii Elveţieni sau a multor staţiuni din Austria a fost descoperită în Serbia de puţin timp de către timişoreni. Aceştia au avut prilejul să constate că pot să schieze ca în Austria, ba chiar la preţuri mai accesibile, chiar şi decât în România. Agenţiile de turism se întrec deja să atragă cât mai mulţi amatori de schi pentru a le oferi sejururi în Serbia, iar de la an la an, tot mai mulţi români preferţ să nu se mai ducă pe pârtiile aglomerate din Austria şi aleg staţiunile din Serbia.
Recent Restaurantul Loyd din Timişoara a fost gazda unei delegaţii sârbeşti din Kopaonik care a prezentat avantajele ce le oferă staţiunea turiştilor. Numai în iarna trecută 50% dintre turişti au fost românii. Aceştia spun că prefer Kopaonikul datorită distanţei dintre destul de mici de la Timişoara, mai puţin de 400 km, dar şi datorită serviciilor.
Altitudine staţiune: 1770 m, Vârful Pancic: 2017m, Traseu schy alpin: 64 km, Traseu schy fond: 18 km
Total telescaune/Teleschyuri: 24,
Baby sky lift
Capacitate totală telescaune/teleschyuri: 33.000 schiori/oră
Cel mai lung traseu: 3500 m
Mai există şi 93 de tunuri de zăpadă artificială.
Turiştii pot găsii în staţiunea Kopaonik mai multe locuri de petrecere a timpului liber: patinoar, parc de snowboard, mountainbike pe zăpadă, plimbări cu rachete de zăpadă, hochei, săniuş, trasee off-road, şcoală de schy
Magazine cu cadouri, baruri, restaurant
Distracţie nocturmnă săniuş sau sky nocturne, bob pe tine şi chiar o grădiniţă de sky.
Ape termale şi tratamente, frumuseţea zonei, monumente istorice şi culturale : Mănăstirea Sopocani (Patrimoniu UNESCO), Mănăstirea Studenica (PatrimoniuUNESCO), Mănăstirea Zica, Visoki Decani,
Patriarhia de la Pec , Regiunea viticolă.
Profesionalismul şi amabilitatea salariaţilor, dar şi reducerile semnificative acordate românilor face ca tot mai mulşi români să prefere Kopaonikul.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share