25/10/2020

La 30 ani de la Revoluţia din 1989, Klaus Iohannis a fost prezent la Timişoara

Preşedintele României Klaus Iohannis, a fost prezent la Timişoara pentru a aduce un omagiu celor căzuţi la Revoluţia din 1989.

El a ajuns direct la Cimitirul Eroilor din Lipovei unde a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor, primind apoi de la revoluţionarul Corneliu Vaida, un tricolor din timpul evenimentelor din decembrie 1989.

În continuare, alături de staful PNL Timiş a participat la o slujbă de pomenire a martirilor Revoluţiei, la Catedrala Metropolitană, unde a fost întâmpinat de ÎPS Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, şi de câteva sute de revoluţionari ce au mărşăluit prin Timişoara, de la Prefectură până la Catedrala Metropolitană. Aici împreună cu Mitropolitul Banatului au aprins candele pe care le-au aşezat pe treptele catedralei  în formă de cruce.

După slujba de pomenire a aprins candele în Piaţa Victoriei, unde a fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria victimelor Revoluţiei.

Drumul a continuat la Opera Naţională, de unde a adus un omagiu martirilor revoluţiei, participând alături de autorităţile judeţene şi locale , la spectacolul de balet „Revolta”, spectacol ce a fost inspirat din evenimentele din decembrie 1989, la care şi-au adus contribuţia actorii Maia Morgenstern  şi Ion Caramitru.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share