29/10/2020

LA MULȚI ANI COPIILOR ȘI PĂRINȚILOR!

Ziua Copilului, numită şi Ziua Internaţională a Copilului, este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. În România se sărbătoreşte în data de 1 iunie. 1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie” … copilăria.

”1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă. Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că ludicul înfloreşte în inimile noastre.       Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. De ziua lor, aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi”, a ținut să transmită deputatul SORIN MARICA.

Și tot pe data de 1 iunie este sărbătorită și ZIUA MONDIALĂ A PĂRINȚILOR,  ca un omagiu adus părinților din lume-ntreagă.  Adunarea Generală a ONU a proclamat aceasta zi în 2012, prin Rezolutia 66/292, pentru a le arăta părinților din întreaga lume respectul cuvenit.

Celebrată la nivel mondial, ziua dedicată părinților reprezintă o oportunitate pentru exprimarea prețuirii deosebite față de toți părinții de pe întreaga planetă, pentru angajamentul lor dezinteresat față de copii și pentru sacrificiul acestora, pe tot parcursul vieșii, pentru cultivarea acestei relații.
Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite menționează, de asemenea, că familia are responsabilitatea cea mai mare în educarea și protectia copiilor, pregătindu-i pentru o viața împlinită și fericită.

Părinții sunt ancorele familiei și, într-un sens mai larg, fundația comunității și a societătii în care trăim.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share