La Novi Sad a avut loc întâlnirea reprezentanţilor Euroregiunii DKMT, cu ocazia împlinirii a 20 ani de la înfiinţare.

Astăzi a avut loc la Novi Sad în Serbia întâlnirea judeţelor din cadrul Euroregiunii DKMT, cu ocazia sărbătoririi a 20 ani, de la semnarea actului de înfiinţare a Ruroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

La întâlnire au fost prezenţi preşedinţii Consiliilor Judeţene Arad, Caraş Severin şi Timiş, din România, preşedinţi din cadrul judeţelor Bekes şi Bacs.Kiskum , din Ungaria şipreşedintele Consiliului Executiv Voivodina, atât actualii preşedinţi, cât şi foşti preşedinţi, care erau la înfiinţare.

România a fost reprezentată de către : Viorel Coifan, fost preşedinte al judeţului Timiş, Călin Dobra, actualul preşedinte CJT, Dan Ivan, fost preşedinte al CJ Arad, Iustin Cionca, actualul preşedinte CJ Arad şi Silviu Hurduzeu, preşedintele CJ Caraş Severin.

Deschiderea lucrărilor a fost făcută de către Igor Mirovic, preşedintele Guvernului Provincial şi preşedinte în exerciţiu al cooperării Regionale DKMT, precum şi Istvan Pasztor, preşedintele Adunării Provinciei Autonome Voivodina, în calitate de gazde, care au dat cuvântul pe rând celorlalţi preşedinţi invitaţi.

În cadrul alocuţiunilor s-a vorbit despre dezvoltarea economică în cei 20 ani, care a fost o bază forte pentru celelalte dezvoltări; despre legătura colaborărilor dintre compasnii şi despre suiccesul avut împreună şi gustat şi de cei 5,5 milioane de cetăţeni ce aparţin acestei euroregiuni, pentru construirea unui viitor propice.

Actul de înfiinţare a fost semnat la Szeged în 21 noiembrie 1997, de către Viorel Coifan ca preşedinte al CJ Timiş, atunci făcând parte din Euroregiune şi judeţul Hunedoara, ca al patrulea judeţ, care între timp s-a retras..

La sfârşitul alocuţiunilor a avut loc proiecţia unui film, o retrospectivă a celor 20 ani de DKMT, aspoi au fost înmânate plachete aniversare, atât foştilor cât şi actualilor preşedinţi. De asemenea a existat şi un concurs de fotografie unde au participat 68 fotografi, din euroregiune,, iar după jurizare 6 dintre aceştia au primit diplome.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share