26/10/2020

La Slatina se desfășoară Festivalul de Teatru ACASĂ LA EUGEN IONESCU

 

După o activitate culturală intensă desfăşurată de Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, la finele anului 2019, lăcaşul de cultură slătinean, propune publicului iubitor de teatru, a IX-a Ediţie a Festivalului de Teatru „Acasă la Eugen Ionescu”.

Desfăşurat în această perioadă timp de  zece zile,  respectiv, 20 – 30 noiembrie 2019, organizatorii, Consiliul Local Slatina, Primăria municipiului Slatina şi Asociaţia Culturală Center Inter Art. Centrul Internaţional de Artă România, vă propune la această ediţie o suită de piese de teatru şi activităţi culturale de înaltă ţinută artistică. Dedicat, în speţă, marelui dramaturg Eugen Ionescu, organizatorii încearcă  şi în acest an să ofere slătinenilor momente de neuitat în compania unor personalităţi ale scenei teatrale româneşti, avându-i în scenă pe: George Mihăiţă, Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Monca Davidescu, Andrei Duban, Anca Ţurcaşiu, ş.a.

Trebuie să amintim faptul că în paralel, la nivel local, se desfăşoară şi Concursul  de creație literară şi arte vizuale, sub acelaşi generic: „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, aflat la cea de a VIII – a ediţie. Aceste activităţi culturale se adresează tuturor categoriilor socio-profesionale şi de vârstă, angrenând, cu precădere tinerii din instituţiile de învăţământ slătinene, tineri care pe lângă faptul că sunt invitaţi să-şi etaleze talentele, vor avea posibilitatea, prin participarea la piesele de teatru şi concursul dedicat lor, să intre în contact direct cu mari personalităţi ale culturii româneşti.

Aşadar, invităm şi totodată aşteptăm o participare cât mai numeroasă şi mai activă a slătinenilor la viaţa culturală a municipiului nostru.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share