24/01/2021

La Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, pacienţii sunt pe mâini bune !

Un al doilea pas important în implementarea proiectului POSCCE, accesat de Spitalul Clinic de Municipal de Urgenţă Timişoara este achizitia MAMOGRAFULUI DIGITAL CU TOMOSINTEZA 3D SI DISPOZITIV DE STEREOTAXIE.
Aparatul achiziţionat beneficiază de tehnologie de ultimă generaţie, realizând 25 de slide-uri la o scanare şi reconstrucţia sânului prin tomosinteza 3D, toate acestea în condiţiile unei iradieri extrem de scăzute.
În acelaşi timp, dispozitivul de stereotaxie permite puncţia bioptică dirijată exact la nivelul unei suspiciuni lezionale.
Mamograful va fi funcţional din această toamnă şi va înclude spitalul nostru în grupul restrâns şi select al unităţilor sanitare ce oferă aceasta explorare de înaltă performanţă.

„Puncţiile mamare ghidate, citologice si histopatologice, le prelucrăm în regim gratuit prin bilet cu Casa de Asigurări la Serviciul de Anatomie Patologică al aceluiaşi spital în vederea unui screening rapid al nodulilor mamari… Toate acestea cu scopul diagnosticului rapid şi al tratamentului eficace al cancerului mamar, în cadrul Centrului de Excelenţă pentru managementul cancerului de sân deschis la spitalul nostru”, spune dr. Octavian Mazilu, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara.

De asemenea un alt important pas a fost făcut , este vorba şi  de achiziţionarea unui ECOGRAF de înaltă performanţă. Echipat cu sonde şi softuri dedicate, aparatul este destinat în principal examinării micuţilor din secţia de neonatologie.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share