20/04/2021

La Timişoara s-a dat startul Sărbătorilor de iarnă.

De Ziua Naţională a României, la Timişoara a fost sărbătoare din zori şi până noaptea târziu. Încă de la primele ore ale  dimineţii a avut loc o ceremonie militară cu depuneri de coronae de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Central, şi la Monumentul Eroilor Neamului din Calea Şagului. Acţiunea a continuat apoi pe Bulevardul Take Ionescu, în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie cu oficierea serviciului religios de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, împreună cu un sobor de preoţi invitaţi din Arhiepiscopia Timişoarei, dar  şi preotul militar al garnizoanei Timişoara.

Oficialităţile prezente şi-au spus fiecare cuvântul, urând României „La Mulţi Ani!”, programul încheindu-se cu defilarea detaşamentelor şi a tehnicii Ministerului Apărării Naționale (MApN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului Român de Informații (SRI), Penitenciarului Timișoara, Direcției Poliția Locală a Municipiului Timișoara.

După o pauză de câteva ora, s-a dat startul Sărbătorilor de Iarnă, ce au inclus spectacole de muzică populară şi uşoară, cu:  Ansamblul  ,,Ghiocelul” din Giroc alături de soliștii Mariana Zota, Monalisa și Radu Sufan, Bogdan Firu și Loredana Sur, urmat de  Ansamblul  ,,Timișul’’ al Casei de Cultură din Timișoara și soliștii Robert Tărnaveanu, Doriana Talpeș, Dumitru Stoicanescu.

Înainte de aprinderea iluminatului festiv de sărbători, timişorenii au asistat la Ceremonia Militară a retragerii cu torţe, care au avut ca traseu:  Bulevardul Regele Ferdinand I (în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara), Bulevardul Regele Ferdinand, Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, Bulevardul Revoluției din 1989, Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Victoriei.

După aprinderea iluminatului şi a bradului instalat în Piaţa Victoriei, de către primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi salutul acestuia către timişoreni, propgramul a continuat cu concerte de muzică popular şi uşoară, cu soliştii Olguța Berbec, Petrică Miulescu Irimica, Stana Stepanescu, concert Mira şi Dragoş Moldovan.  Holograf cu Dan Bidman şi Focul de Artificii au încheiat programul Zilei de 1 Decembrie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share