13/06/2021

La Timişoara, viceprimarul PSD Traian Stoia, îşi poate pierde mandatul şi funcţia

Astăzi social-democrații timișeni s-au întâlnit la sediul partidului pentru a discuta excluderea lui Traian Stoia din PSD. Stoia ocupă funcţia de viceprimar al Timişoarei, şi s-a cerut excluderea lui, deoarece a votat bugetul primăriei cu care PSD nu este de accord.
Președintele interimar al PSD Timișoara, Florin Bîrsășteanu a spus că după mai multe discuţii şi analize , excluderea lui Stoia din PSD a fost votată în unanimitate, şi trimisă la Bucureşti spre validare.
‘Unul din consilerii noştri cu calitatea de viceprimar, domnul Traian Stoia, a votat împotriva hotărâii luate de partid, astfel încât s-a situat în afara partidului, încălcând grav disciplina de partid. (…) Am convocat Biroul Municipal, am avut un singur punct pe ordinea de zi și anume discutarea în birou a situației create prin indisciplina de parid apaută în acest caz. Membrii Consiului Local și membrii Biroului și-au spus punctul de vedere și au propus excluderea lui Traian Stoia din calitatea de membru de partid. Vom trimite această propunere spre validare către Biroul Județean, singurul abiliat, conform statutului, să valideze propunerea’, a spusBîrsășteanu.
Dacă propunerea noastră va fi acceptată şi validată, Traian Stoia își va pierde mandatul de consilier și de viceprimar, deoarece procedura de adoptare a bugetului nu a fost legală, a mai spus Bârsăşteanu.
‘Grupul de consilieri ai PSD, în urma unei analize serioase cu specialiști din domeniile economic, financiar și juridic au hotărât să nu voteze acest buget considerând că este un buget nerealist cu o procedură de prezentare a bugetului care nu a respectat pașii legali stfel încât hotărârea noastră viza să nu lăsăm administrația actuală să ducă bugetul Timișoarei într-o zonă care ar duce la un faliment financiar, din aprecierile făcute de noi’, a declarat Florin Bîrsășteanu.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share