30/11/2020

Lansare program în limba germană la Universitatea de Vest din Timișoara

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara a lansat vineri primului program educațional în limba germană cu dublă diplomă ”Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik”. Programul pregătește studenții în domeniul afacerilor și informaticii și se derulează în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe, cu susținerea Clubului German din Banat și a Clubului Rotary Timișoara Cosmopolitan.

 

În cadrul ceremoniei de lansare a programului au fost prezenți Ministrul de Interne al landului Baden-Württemberg – domnul Reinhold Gall, Rectorul Universității de Științe Aplicate din Karlsruhe – prof. dr. rer. nat. Karl-Heinz Meisel, Rectorul Universității de Vest – prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Decanul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor – conf. univ. dr. Ovidiu Megan, precum și reprezentanți ai companiilor germane din regiune.

 

Studenții din cadrul specializării în limba germană vor avea posibilitatea să studieze două semestre la Karlsruhe (oraș înfrățit cu Timișoara) și să beneficieze de un stagiu de șase luni de practică în companiile germane din Timișoara, ceea ce va facilita accesul acestora la locurile de muncă oferite de partenerii noștri germani din regiune. De asemenea, vor putea beneficia și de 10 burse oferite de companiile germane și Clubul Rotary Timișoara Cosmopolitan.

 

Universitatea parteneră din Karlsruhe este una de mare prestigiu în Germania, aflându-se în ultimii trei ani pe primul loc în clasamentul programelor educaționale de informatică și administrarea afacerilor din Germania.

 

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara este de 50 de ani una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior economic din sud-estul Europei, programele sale de licență și master recunoscute la nivel european fiind absolvite până în prezent de peste 35.000 de studenți români și străini.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share