26/10/2020

LANSARE PROIECT BEACONING- ecosistem software care sutine invatarea prin joc

SIGLA DIM MICA

Lansarea proiectului „BEACONING – BREAKING EDUCATIONAL BARRIERS WITH CONTEXTUALISED PERVASIVE AND GAMEFULL LEARNING” finanțat prin Programul Cadru Orizont 2020

Proiectul BEACONING are ca obiectiv principal dezvoltarea unui ecosistem software inteligent implementat pe scală largă care să susțină învățarea prin joc în medii pervazive prin crearea de planuri de lecție gamificate și personalizate care antrenează resurse educaționale adaptabile funcție de locație.
Proiectul este coordonat de Disruptive Media Learning Lab, din cadrul Universității Coventry și se va implementa în perioada 2016-2018 de către un consorțiu format din 15 organizații de prestigiu de la nivel european: Universitatea Herriot-Watt, Universitatea Bremen, INESC TEC Porto, Universidad Complutense de Madrid, ort, sUCCUBUS iNTERACTIVE, Advanced Technology Systems, Imaginary Slr, Geomotion Games S. L., Infinity, Playsoft, Sebit, Hands Free Computing și Siveco Romania.

În calitate de partener, Advanced Technology Systems va coordona activitățile de proiectare și de dezvoltare a ecosistemului inteligent de învățare pervazivă care va integra dispozitive de identificare a locației, motoare de joc multi-platformă, instrumente de generare a conținutului, precum și instrumente analitice de evaluare a întregului proces de învățare bazate pe cele mai recente standarde educaționale cum ar fi Experience API.

Instrumentele și serviciile dezvoltate în cadrul proiectului au un grad de maturitate tehnologică cuprins între 7-9. Rezultatele proiectului vor fi testate în patru unități de pilotare din Franța. România, Turcia și Grecia cu peste 5000 de utilizatori.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share