26/10/2020

” Lăsați -vă aventura să schimbe lumea”

Americanii promovează Valea Jiului și traseele turistice

Valea Jiului a devenit deja un vis touristic atractiv pentru mulți iubitori ai muntelui. Beneficiind de frumusețile care ne înconjoară, americanii care s-au stabilit la Lupeni, încearcă să promoveze Valea Jiului și aventurile de care pot avea parte toți aceia care vor să tranziteze zona noastră și bogăția, locurile cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu.

Aventura în munți cuprinde pe lângă  de schi dezvoltată de administrația locală și investitorul local Emil Părău și o serie de alte investiții care contribute la dezvoltarea turismului pe perioada verii și cele mai interesante sunt acum, pe lângă taberele care au loc în stațiunea Straja și traseele de mountainbike. La nivel național există 500 de kilometri de trasee MTB marcate, care cuprind pachete de servicii unde sunt incluse  si alte servicii, promovându-se în special produsele locale, tradiționale. Turiștii și iubitorii de adrenalină pot efectua excursii în zonele unde se practică alpinismul și speologia, zona munților Retezat și nu numai,  fiind cunoscută mai mult de străini, decât de români, în ceea ce privește traseele turistice. Americanii au realizat chiar un portal și un site prin care promovează Valea Jiului și cred că dezvoltarea Văii jiului de poate face prin dezvoltarea turismului activ prin mottoul: ” Lăsați-vă   aventura  să schimbe lumea ” .

 

În aceste zile, un alt american Jeremy Kershaw, fondatorul – Hech of The North, alături de Dana Bates fondatorul Fundației Noi Orizonturi și alți iubitori ai muntelui și ciclismului montan au parcurs pe biciclete  mai multe trasee din Valea Jiului și din Țara Hategului, prin care, se încearcă promovarea  și dezvoltarea traseelor turistice  de munte.

Jeremy Kershaw este cel  care promovează ciclismul montan, acesta urmând să organizeze mai multe evenimente sportive în iulie și septembrie, cunoscutul „ Le Grand Du Nord”  cu trasee de 100, 50 și 20 de mile, la eveniment partcipând peste 500 de concurenți din toată lumea.

Americanul consider că mountainbike-ul este la fel de vechi ca și bicicleta, pentru oamenii de la 1800  fiind o obișnuiță să meargă cu bicicleta.

Ciclismul montan , pe pietriș a reînceput să reînvie  a începutul anilor 2000.

Americanul  Jeremy Kershaw recurge la aventura tocmai de dragul călătoriei, de a parcurge munții pe bicicletă și de a promova  zonele prin care trece, fiind atras de zonele în care nu s-a călătorit prea mult, zonele sălbatice ale muntelui. ” Este un sentiment de libertate și deschidere,  care nu este găsit pe drumurile asfaltate. Trebuie să promovăm  astfel de aventuri și să călătorim sănătos, fără a folosi vehiculele foarte mult, ” a ținut să  ne declare Jeremy Kershaw. Prin acțiunile care s-au derulat zilele trecute,  se încearcă promovarea și dezvoltarea altor trasee  turistice și transformarea Văii Jiului într-o destinație,  care să aducă în zonă  mai mulți turiști din întreaga lume pentru că există încă un potențial neexploatat la maxim.

Studiile Asociației Internaționale de Mountain Bike (IMBA) arată că ciclismul montan a dus la diversificarea și reînsuflețirea economiei, în anumite zone. Valea Jiului poate fi una dintre ele, având potențialul de a atrage turiști din întreaga Românie și din toată Europa.

”Prin proiectul ”Dezvoltarea turismului activ în Valea Jiului” arătăm cum ciclismul montan este o alternativă viabilă la turismul nișat, practicat în prezent în Valea Jiului. Fundația Noi Orizonturi Lupeni a amenajat în stațiunea Straja, primul și cel mai lung traseu fluid de coborâre din România, și continuă să dezvolte un sistem sustenabil de trasee de ciclism montan. Echipa noastră a fost formată la Trail Building School, curs susținut de IMBA, experiența obținută acolo reflectându-se în calitatea traseelor de care vă puteți bucura vizitând Valea Jiului. Potecile de bicicletă de aici le puteți găsi pe portalul nostru www.jiuvalley-adventures.ro, alături de multe alte obiective turistice.” conchide Dana Bates, fondatorul FUNDAȚIEI NOI ORIZONTURI.

IMBA Certificates

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share