Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Lazarev: Nu vom supraviețui fără să avem grijă de suflet, fără dezvoltarea moralității, fără iubire și credință

”Știința nu trebuie să pătrundă în suflet în mod grosolan. Acest lucru trebuie făcut cu mare atenție, înțelegând că pătrunderea în aspectele cele mai înalte ale sufletului poate să aibă urmări, prin urmare, această cale fiindu-i deschisă acolo doar omului deosebit de etic și iubitor.
Acesta este motivul pentru care, spre deosebire de medicina occidentală, în medicina orientală personalitatea medicului are o importanță mult mai mare decât medicamentele pe care le prescrie. Când este vorba de suflet, o importanță și mai mare o are personalitatea celui care este tratat, nivelul său înalt de moralitate, fără acest lucru fiind imposibil să vorbim despre ajutor, tratament și despre evoluție ulterioară.
Astăzi, apar tot mai multe tehnici, școli, cărți, cu ajutorul cărora oamenii sunt învățați să pătrundă în subconștient și să-l controleze. Din acest motiv, noi trebuie să recunoaștem că această tendință este extrem de periculoasă și fatală în esența sa. Dimensiunea subconștientului este colosală, acesta cunoaște totul: trecutul, prezentul și viitorul. Conștientul, dimpotrivă, este foarte limitat.
În momentul în care conștientul nostru primitiv, copilăros și destul de limitat, încearcă să controleze subconștientul, atunci când partea încearcă să conducă întregul, atunci când o celulă încearcă să conducă organismul – acest lucru este asemănător cu activitatea unei celule canceroase, iar asemenea celule sunt distruse.
Din acest motiv, civilizațiile piereau în mod inevitabil iar locuitorii, care au încercat să-și descopere superputeri, ajungeau la niște realizări științifice foarte serioase, uitând de moralitate.
Oamenii de știință confirmă faptul că, așa cum se spunea în cărțile de filozofie indiene, civilizația noastră a fost precedată de alte șase civilizații. În plus, toate acestea au pierit tocmai în perioada de progres: tehnologic, energetic, intelectual, dar nu și în perioada celui moral. Iată de ce este atât de important să înțelegem că noi nu vom supraviețui fără să avem grijă de suflet, fără dezvoltarea moralității, fără iubire și credință.
Dacă nu avem o gândire strategică și nu înțelegem încotro ne mișcăm atunci, cu cât avem mai multe forțe, cu atât mai repede vor apărea problemele.
De obicei, trasez următoarea paralelă: o persoană, care merge pe bicicletă, are o anumită psihologie, iar când se așează într-o mașină, aceasta ar trebui să aibă o psihologie diferită, trebuind să fie altfel pregătită și mai responsabilă, și să calculeze în mod clar potențialele probleme; în momentul în care omul se așează la volanul unei mașini rapide, nivelul său de responsabilitate și de moralitate trebuie să fie și mai înalt.
Civilizația modernă s-a așezat într-o mașină rapidă, având psihologia și gândirea unui biciclist. În astfel de cazuri, de regulă, accidentul este inevitabil. Dacă noi ne dăm seama de acest lucru, dacă înțelegem despre ce vorbesc religiile, dacă suntem conștienți de faptul că nu vom putea supraviețui în cazul în care nu ne schimbăm caracterul, dacă nu scăpăm de agresivitatea exterioară și interioară, atunci începe un proces de schimbare destul de serios.”
S.N. Lazarev
Distribuie acest articol Oficial Media
Share