Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

LEGEA ANTIBULLING-ULUI A FOST ADOPTATĂ ȘI DE SENAT

 Legea Educaţiei Naţionale a fost modificată și completată, cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament. 

Legea a fost votată cu unanimitate de voturi în ședința Senatului de luni 3 decembrie a.c.

Violenţa, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinări, intimidări, umiliri, va fi interzisă prin lege şi se vor lua măsuri ca aceasta să fie combătută în toate ciclurile educaţionale: primare, gimnaziale şi/sau liceale.

Conform noii legi la art 7, după alineatul (!) se introduce un nou alineat, alin (1) cu următorul cuprins:” În unitățile de învățământ și în toate spațiile dedicate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violența psihologică- bulling” .

Astfel că, Legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament. Legea fusese adoptată de Camera Deputaţilor în 31 octombrie 2018.

 

    

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share