19/06/2021

Legislația securității la incendii și protecției civile, în dezbatere la CCIA Timiş

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al Județului Timiș și Primăria Municipiului Timișoara, va organiza marţi şi miercuri o dezbatere publică privind legislația securității la incendii și protecției civile.

Acţiunea va avea loc la Centrul Regional de Afaceri, în cadrul seminarului-dezbatere cu tema: “Prevederi legale în domeniul securității la incendii și protecției civile. Autorizarea societăților comerciale”.

Mâine începe seminarul cu ISU Banat, iar cu ITM a doua zi. O noutate pentru mediul de afaceri este că la fiecare eveniment de genul acesta vor fi și furnizori de servicii, iar de data aceasta vom avea lângă noi o firmă care prezintă parcurile industriale din Sânandrei și Giarmata”, transmite Florica Chiriță, directorul general al CCIAT.

Potrivit hotărârii Consiliului Local Timișoara și a altor consilii locale din județul Timiș, toți agenții economici care desfășoară activități comericiale pe raza unităților administrativ teritoriale, trebuie să obțină punctul de vedere al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT”, cu referire la obligativitatea obținerii autorizației de securitate la incendiu. “Considerăm că prevenția este foarte importantă și cu această ocazie dorim să aducem la cunoștința administratorilor sau a operatorilor economici care vor participa la acest seminar, despre modalitățile și importanța obținerii acestor autorizații privind securitatea la incendiu, primul aspect, și bineînțeles respectarea celorlalte prevederi privind securitatea la incendiu”, spune lt.col.ing. Lucian Mihoc, inspector șef  ISU Banat.

În cadrul seminarului, agenții economici vor avea ocazia de a discuta cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” și ai Primăriei Timișoara, într-o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, care aduc în atenție aceste reglementări, precum și mecanismele și procedurilor legale de rezolvare.

Miercuri, 24 februarie, seminarul-dezbatere va avea tema: “Legislaţia muncii și sănătatea și securitatea în muncă în 2016”. Securitatea la incendii, securitatea în muncă și autorizarea societăților comerciale sunt principalele teme abordate. ”Considerăm că este o întâlnire de lucru a ITM Timiș și firmele participante, pentru că sunt convins că vom clarifica foarte multe probleme legate în primul rând de relațiile dintre angajat și angajator și desigur respectarea normelor de securitate și sănătate a  muncii. Vrem ca acest seminar să își atingă scopul și să aibă ca obiectiv final conștientizarea angajatorului de a respecta legislația muncii, normele de securitate și sănătate în muncă”, spune Pavel Kașai, directorul ITM Timiș.

La eveniment sunt invitați directorii generali, directorii / responsabilii de Resurse Umane și responsabilii SSM firmelor timișene. Se vor prezenta şi interpreta noutăţile legislative şi normele metodologice de aplicare a reglementărilor în domeniul legislaţiei muncii, aspecte care ţin de evaluarea personalului, dar şi aspecte legate de sănătatea si securitatea  în muncă (Legea 53/2003  republicată, Legea 52/2011 actualizată, Legea 62/2011 actualizată, HG 500/2011, Legea 319/2006, HG 1425/2006), alte teme de interes.

De asemenea se va şi prezenta Parcul Industrial Sânandrei și Giarmata, dezvoltat de Artemis Real Estate, parte a grupului elvețian Artemis Holding.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share