Liceul “Grigore Moisil “ Timişoara, şcoală europeană 2015

DSC07299Grigore Moisil: (10 ianuarie 1906, Tulcea-21 mai 1973, Ottawa, Canada) „a fost cel mai important matematician roman, considerat parintele informaticii romanesti. Grigore Moisil a sprijinit realizarea primelor calculatoare romanesti. A avut contributii remarcabile la dezvoltarea informaticii si la formarea primelor generatii de informaticieni. I-a fost acordat Computer Pioneer Award al societatii IEEE in 1996 (post-mortem). Viata sa dedicata matematicii si informaticii l-a consacrat ca un extraordinar om de stiinta si profesor. De asemenea era inzestrat cu un deosebit simt al umorului. A fost membru al Academiei Romane, al Academiei din Bologna si al Institutului International de Filosofie.”

Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara are misiunea de a promova excelenţa în educaţie și de a oferi inteligenţă, sensibilitate, responsabilitate şi creativitate, în procesul de pregătire a elevilor pentru toate aspectele vieţii de adult, misiunea noastră fiind: „Înălţimile se ating prin strădanie”, iar viziunea şcolii: ”Împreună ne pregătim în spiritul educaţiei europene!”. Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara a fost declarat câștigător în cadrul competiției naționale ”ȘCOALĂ EUROPEANĂ” 2015, conform comunicatului Ministerului Educației și Cercetării Științifice, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, înregistrat cu nr. 42116/09.06.2015. Competiția în care școala s-a evidențiat pune în valoare calitatea și coerența managementului școlii, precum și impactul proiectelor europene din domeniul educației derulate sau în curs de derulare. Certificatul este obținut în contextul susținerii de către Uniunea Europeană a programelor din domeniul educației și conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunității educaționale.

Directorul liceului teoretic ”Grigore Moisil ” Timișoara, prof. Bociu Carmen Cerasela și delegația școlii vor participa la festivitatea de premiere care va avea loc la București, marți, 16 iunie 2015. Din partea ISJ Timiș, va participa inspectorul Dan Băcilă, la festivitatea de premiere! Gala Olimpicilor „Grigore Moisil” Timișoara, eveniment aflat la cea de-a III-a ediție, a răsplătit efortul și performanțele elevilor care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele și concursurile școlare, etapa internațională, națională și județeană și profesorii lor antrenori. Au primit premii 145 de elevi și 41 de profesori, într-un cadru special și în prezența autorităților județene și locale.

Stejărel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share