Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Linie de tramvai europeană la Timişoara

Calea Bogdăneştilor va deveni una dintre cele mai moderne şi mai importante căi de rulare din Timişoara, până în present fiind una dintre cele mai periculoase linii de tranvai timişorean. Lucrarea va intra în cadrul unui amplu proiect de modernizare ce va dura până în 2021, cu finanţare europeană “„Reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timişoara, Traseul 5, Calea Bogdăneştilor şi a cheltuielilor aferente”.

Se vor face amenajări complexe şi vom transforma Calea Bogdăneştilor în unul dintre cele mai frumoase bulevarde ale oraşului, cu linie de tramvai pe mijloc şi cu înierbare şi va arăta splendid, vom avea o considerabilă suprafaţă verde. Proiectul vizează doar Calea Bogdăneştilor, până după curbura înspre liniile de tren. Acolo va întoarce tramvaiul. Vom face proiectul pe bani europeni”, a spus Nicolae Robu.

Proiectul prevede următoarele lucrări:

– linia cale tramvai va fi cale dublă şi se va amplasa în axul străzii, în platformă proprie;
– reţeaua de contact se va realiza în variantă dublă, într-o soluţie de compensare totală;
– se vor înlocui cablurile de alimentare a reţelei contact (600 Vcc);
– se va moderniza substaţia de transformare-redresare care va alimenta cu energie electrică linia căii modernizată;
– lărgirea la 2 benzi pe fiecare sens a străzii;
– realizarea de piste pentru biciclete;
– realizarea de trotuare;
– spaţii verzi, atât în platforma proprie a linie de tramvai, cât şi în zona de siguranţă a străzii
– semaforizarea intersecţiilor şi supravegherea video, integrate în sistemul de management al traficului”.

Printr-o Hotărâre de Consiliu Local, proiectul vizează atât reabilitarea liniei de tramvai , care este un mijloc de transport în comun nepoluant, cât şi amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclete, de zone verzi, aducându-se o contribuţie substanţială la reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot, ce  implicit duce la creşterea confortului şi siguranţei circulaţiei.

Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 30 de milioane de euro, din care Primăria Timişoara contribuie cu 2% din suma totală, precum şi cu cheltuieli neeligibile în valoare de aproape 12.600.000 de euro.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share