29/10/2020

Livrarea pachetelor de igienă către primăriile timişene

Astăzi a început livrarea către primăriile din județul Timiș a  pachetelor  de igienă, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor, derulat de Guvernul României cu sprijinul instituțiilor prefectului, care se adresează persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Aceste pachete sunt distribuite către depozitele stabilite de primării cu sprijinul Instituției Prefectului, iar fiecare pachet conține 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

În județul Timiș se distribuie un număr de 10.343 pachete de igienă.

Astăzi se distribuie pachetele de igienă într-un număr de 17 localități, mâine în 64 localități și miercuri în 18 localități.

Distribuția către beneficiari va începe, în fiecare localitate, din ziua următoare livrării.  La sfârșitul acestei luni va începe de asemenea și distribuirea pachetelor cu hrană. In județul Timiș se vor distribui 10.343 pachete de alimente.

Reamintim că, săptămâna trecută, Instituția Prefectului a identificat locațiile disponibile pentru depozitarea produselor pentru fiecare primărie în parte.

Totodată, a fost emis Ordinul prefectului privind organizarea, funcționarea și componența Grupului Județean POAD, grup din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului, Direcției de Sănătate Publică Timiș, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș și reprezentanți ai primăriilor. Instituția Prefectului coordonează Grupul Județean POAD și organizeză distribuția acestora către beneficiari.

Pachetele se vor distribui timp de 45 de zile, iar în cazul în care, din motive obiective, rămân pachete nedistribuite acestea vor fi acordate persoanelor de pe listele suplimentare.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share