17/09/2021

Locurile de joaca pentru copii, o prioritate pentru Primăria Târgoviște

loc-de-joaca-targoviste

Municipiul Târgoviște începe să devină civilizat, pe măsură ce Primăria orașului reușește să ducă la bun sfârșit investițiile care se adresează comunității. Cartierele marginașe ale orașului sunt prinse în proiecte de reabilitare din bugetul propriu al municipalității și vizează refacerea infrastructurii urbane dar și cea recreativă.

Primarul orașului, Daniel Cristian Stan ne-a oferit mai multe informații astăzi, într-o conferință de presă care s-a desfășurat în Microraion V, pe strada Ion Ghica, acolo unde s-a construit un loc de joacă pentru copiii din această zonă.

 ”Aici mai era doar un balansoar și o rotativă, într-o stare absolut deplorabilă. Acum este un loc de joacă modern, cu tartan, care corespunde tuturor standardelor în vigoare. Tot pe această stradă (Ion Ghica) s-au făcut lucrări la o parcare de 3500 mp, pe care vrem să o finalizăm tot în acest an, depindem și de vreme. Anul viitor acest cartier va intra într-o reabilitare completă. Se vor demola toate garajele din Microraionul V. Vrem ca în proporție de 100% această zonă să fie reabilitată cu tot ce înseamnă infrastructura urbană modernă. Valoarea acestui proiect este undeva la 800.000 de lei; lucrările sunt finalizate în proporție de 70% de către Municipal Construct, spațiul verde este făcut de Ecosal. (Daniel Cristian Stan)

6

Edilul și-a propus ca într-un timp foarte scurt, toate locurile de joacă pentru copii să fie reabilitate, fie că se vor încadra pe Programele Integrate de Dezvoltare Urbană (PIDU) cu finanțare europenă, fie vor beneficia de susținere de la bugetul local. Până în prezent, pe bugetul propriu al Primăriei Târgoviște s-a lucrat la Parcul Așchiuță, locurile de joacă din Microraioanele II, IV, V, VI iar în primăvară se vor finaliza și restul de 13 locuri de joacă aflate în programul PIDU.

Prezent la conferința de presă, președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu a apreciat eforturile primarului, Daniel Cristian Stan de a se implica mai ales în cartierele marginașe ale orașului, acolo unde nu s-a mai intervenit de foarte multi ani.

”Îl felicit pe Cristi Stan că se ocupă de cartierele mărginașe ale Târgoviștei, de care nimeni nu prea s-a ocupat în ultimii ani de zile, și că are un program foarte precis pentru reabilitarea infrastructurii stradale, a trotuarelor, a iluminatului public, spațiilor verzi, din cartierul Micro V, continunând un proces de modernizare și de aducere a orașului la standarde moderne. Îi sunt alături, îi voi fi alături și vă asigur că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. ” (Adrian Țuțuianu)

Carmen Holban, viceprimarul orașului Târgoviște a declarat de asemenea că schimbările din municipiu sunt vizibile, și acest lucru se datorează unei echipe care lucrează eficient. Atât Carmen Holban cât și Cristian Stan au subliniat faptul că cea mai importantă împlinire este cea pe care o au atunci când oamenii îi opresc pe stradă și le mulțumesc pentru lucrurile bine făcute.

”Sunt de puțin timp în Primăria Târgoviște, și ca de fiecare dată alături de Cristi Stan am reușit să particip la toate proiectele importante pe care le-am realizat în această perioadă. suntem o echipă sudată, o echipă frumoasă care dorește să schimbe fața acestui oraș, și se vede că în câteva luni orașul începe să se schimbe. Periodic primesc mulțumiri din partea mamelor, când mă întâlnesc pe stradă, pentru că orice mamă își dorește pentru copilul ei un loc unde să se simtă bine. Sperăm ca în viitor orașul să arate așa cum ne dorim cu toții.” (Carmen Holban)

loc-de-joaca-targoviste1

Alte zone ale orașului unde se realizează lucrări la infrastructura urbană:

  • Parcarea din Centrul Municipiului Târgoviște (în spatele Banc Post);
  • Clubul Pensionarilor (cu termen de finalizare la începutul lunii decembrie;
  • Pe viitor, un loc de joacă pentru copii și aparate de fitness, alături de Clubul Pensionarilor în Microraion VI.

Primarul orașului ne-a informat și despre schimbările care vor interveni în perioada următoare la organigrama Primăriei Municipiului Târgoviște.

”În aproximativ o lună de zile Direcția de management proiecte din cadrul primăriei urmează să preia tot ceea ce înseamnă investiții la nivelul Primăriei Târgoviște, astfel încât direcția tehnică care se ocupa de această zonă, urmează să intre în structura Direcției de management a proiectelor; vrem ca prin această schimbare să evităm paralelismul care există în momentul de față pe această zonă de urmărire a investițiilor .”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share