27/11/2020

Ludovic Orban: Multi parlamentari ascund interese de natura personala

10685157_10203833461169783_2111621051_n11Prezent joi intr-o conferinta de presa, presedintele PNL Dambovita, Ludovic Orban, alaturi de presedintele PDL Dambovita, Iulian Vladu, a facut precizari cu privire la actiunile pe care le au in plan pentru a construi noul PNL si pentru a da jos guvernul Ponta. 

Acesta a precizat ca programul de guvernare al PNL este in faza de dezbatere publica si ca la sfarsitul lunii martie va fi adoptat la reuniunea Consiliului National, programul reprezentand baza negocierilor politice cu formatiunile parlamentare si cu parlamentarii individuali.

Despre parlamentarii care vor sa adere la PNL si grupurile din care acesti fac parte, Ludovic Orban a declarat:

Va spun ca la ora actuala avem negocieri politice cu grupul UDMR, cu fostul grup al PPD care acum se numeste Deomocrat si Popular, am avut discutii si cu grupul minoritatilor, doar ca aici trebuie sa discutam cu fiecare deputat in parte pentru ca fiecare reprezinta o minoritate; la inceputul sesiunii parlamentare au aderat 8 deputati si 3 senatori si procesul este in curs. Parlamentarii care adera la grupul PNL adera ca independeti, pot in schimb sa va spun ca exista multi parlamentari PSD nemultumiti care nu mai sunt reprezentati de Victor Ponta si care in mod evident vor sustine motiune de cenzura si e posibil sa vina spre PNL, dar de regula cei din PSD se duc catre Geoana si mai putin catre noi.

In cadrul aceleiasi discutii, Ludovic Orban marturiseste faptul ca este foarte greu sa poti proba verticalitatea si moralitatea parlamentarilor care vor sa adere la PNL, datorita intereselor personale greu de verificat care domina clasa politica in detrimentul celor pentru sprijinul comunitatii.

Va recunosc o anumita dificultate, multi parlamentari ascund interese de natura personala, rude plasate in pozitii guvernamentale, sau  diferite contracte si afaceri cu statul. Aceste legaturi sunt greu vizibile intre guvern si parlamentari, in special cei racolati sunt ceva mai greu de verificat iar noi nu vrem sa ne construim majoritatea cu astfel de parlamentari.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share