07/12/2021

Luna Plantării Arborilor la Jandarmeria Dâmbovița

Jandarmii dâmboviţeni în parteneriat cu reprezentanţii Direcţiei Silvice au participat astăzi, 23 martie a.c., la o acţiune de plantare de puieţi în fondul forestier administrat de către Ocolul Silvic Târgovişte.

Activitatea face parte din campania „Luna Plantării Arborilor”, care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 15 martie – 15 aprilie a.c.

      Alături de jandarmii dâmboviţeni au participat şi elevi de la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte, grup țintă în cadrul proiectului Erasmus+ “Cetățenie activă și spirit ecologic prin educație formală și non-formală”.

Acțiunea de plantare a avut loc pe raza comunei Lucieni, într-un şantier de împădurire situat în Zăvoi Dâmboviţa, fiind plantaţi puieţi de plop alb şi plop negru pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 ha.

Pregătiţi fizic şi sufleteşte, participanţii la activitatea de împădurire au plantat peste 500 bucăţi de puieţi forestieri.

Evenimentul reprezintă o modalitate de sensibilizare a comunităţii şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurii şi a rolurilor esenţiale de menţinere a echilibrului ecologic, informeaza IJJ Dâmbovita.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share