LUNA PLINA in Fecioara, 12 martie. Viata ne cere sa traim in acord cu legile divine

A face lucrurile bine sau mai bine zis, perfect, este sloganul preferat al Fecioarei. Semnul Pesti vorbeste despre instrumentele pe care le folosim pentru a ne hrani spiritual, pentru a-i ajuta pe ceilalti, aici vorbim de perfectiunea divina. Aceasta Luna Plina ne indeamna sa gasim un echilibru intre munca, serviciul nostru si serviciile facute celor din jur, intre critica si acceptarea defectelor celuilalt.
Semnele Fecioara si Pesti sunt semne karmice si se refera in mod evident la anumite perioade de criza cu implicatii karmice foarte clare. Cu Luna si Soarele in aceste semne, pot spune ca suntem chemati sa ne confruntam cu fructele propriilor actiuni si atitudini. Fecioara este simbolul recoltei iar prin Luna Plina in Fecioara este accentuat acest simbol al recoltei dar al unei recolte karmice, de soarta. Pestii, a douasprezecea zodie marcheaza finalul unui ciclu de viata, cu Soarele in Pesti trebuie sa ne purificam emotional si mental iar Luna in Fecioara ne indeamna sa ne purificam egoul si motivatiile personale care se ascund in spatele unui comportament vizibil.

Luna Plina in Fecioara adica opozitia dintre Soarele in Pesti si Luna in Fecioara activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. Cerinta acestei lunatii este de a gasi un echilibru intre autonomie (casa I) si dependenta de ceilalti(casa VII), intre nevoile personale si nevoile celorlalti. Este cel mai bun moment pentru a analiza ( fecioara) nevoile personale( casa I), afacerile si asociatiile personale. Semnele Fecioara –Pesti activate acuma, aduc in prim plan renuntarile semnificative din trecut( cariera, iubire, familie, etc.), pot rabufni atitudini rigide, moraliste, uneori habotnice ce ascund de fapt frustrari profunde. Marea lectie a acestei lunatii este de a renunta la atitudinea critica, dura si sa intelegem ce este important pentru noi acuma, ce relatii ne  pot ajuta sa ne punem in lumina esenta fara sa ne mai ascundem in spatele unei masti.

Glasul Lunii Pline in Fecioara in casa I devine glasul copilului din povestea Hainele Noi ale Imparatului: “Imparatul e dezbracat ! a spus deodata un copil.

– Asta-i vocea nevinovatiei! A zis tatal copilului si a spus in soapta si altora ceea ce vorbise copilul.

– E dezbracat! a strigat tot poporul.”

Aceasta Luna Plina in casa I “ ne dezbraca”, ne arata asa cum suntem noi, culegem roadele credintei noastre ca doar noi stim ce este corect intr-o situatie. Este un moment in care multi pot culege roadele infumurarii si preocuparii lor doar de aparente, uitand de fapt ca dezvoltarea interioara este cea cu adevarat importanta. Povestea este inviata de aceasta lunatie ce ironizeaza lipsa de sinceritate a oamenilor, sarlatania, snobismul, lipsa de curaj, prefacatoria, credinta ca doar cei cu bani pot sti totul si ca pot face orice, linguseala, nevoia de a salva mereu aparentele si de a te da ceea ce nu esti. Aceasta lunatie ne cere sa fim asemeni copilul care spune ce vede fara a se lasa controlat, manipulat, cumparat de ceilalti. Este momentul in care trebuie sa intelegem ca viata ne cere sa vietuim in acord cu legile divine si sa nu ne lasam manipulati, inselati, ademeniti in povesti ce ne pot pune in situatii ridicole.
Dorinta de perfectiune  a Fecioarei este de cele mai multe ori o piedica in abordarea ocaziilor ivite iar aceasta Luna Plina in Fecioara in casa I ne reaminteste ca nu este nevoie sa fii perfect ca sa traiesti, sa muncesti, sa fii in slujba vietii. Aceasta Luna Plina (influenta ei se intinde si in urmatoarele doua saptamani)  este un moment bun pentru orice tip de curatenie fizica, detoxifiere, vindecare spirituala, pentru renuntarea la obiceiurile negative care ne imbolnavesc.

La nivel de suflet, semnul Lunii dezvaluie tiparele, obiceiurile negative la care trebuie sa renuntam daca ne dorim sa crestem, sa evoluam spiritual. Aceasta Luna Plina in Fecioara devine o nota de plata pentru atitudinea critica virulenta. Trebuie sa invatam sa fim ingaduitori cu oamenii din jurul nostru, tot ceea ce putem face este sa ne schimbam pe noi, sa fim intai critici cu ceea ce facem noi.

Expresia “ de ce vezi paiul din ochiul fratelui tau “ face parte din vestita Predica de pe Munte a lui Isus:
“1.Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
2.Caci  cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.
3.De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama?
4.Sau cum vei zice fratelui tau: Lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau?
5.Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau. “ Evanghelia dupa Matei

Adriana Tudosa

Citeste mai multe pe adriana-astro.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share