19/05/2021

LUNA PLINA IN SCORPION, 4 MAI 2015- Lumina, adevar si intelegere

_Full-Moon-Tree-with-Leaves

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Scorpion gradul  13:23 iar Soarele se afla in Taur gradul 13:23. In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun. Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei, asa si noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficient de atenti, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri. In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense acumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina in Scorpion pe gradul 13 :23 este o faza a Lunii in care Luna in Scorpion este in opozitie ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Taur. Este o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Scorpion (Eclipsa de soare in Scorpion) din 24 octombrie 2014.

Cum faza de Luna Plina in Scorpion este un aspect de opozitie dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitatea, senzualitate, putere, incapatanare extrema.

De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. Cu Luna in Scorpion in opozitie cu Soarele in Taur  ( faza de Luna Plina in Scorpion ) trebuie sa incercam sa gasim un echilibru intre toate valorile noastre materiale, spirituale, relationale. Luna Plina in Scorpion este un moment de transformare profund ce accentueaza aspectele ascunse ale vietii, motivatiile din spatele actiunilor, realizarilor noastre. Scorpionul este un semn de apa asociat cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde facute sus in cer. Scorpionul este detectivul care observa totul dintr-un loc ales de el, are o intelegere naturala a renasterii, transformarii, mortii, regenerarii. Scorpionul guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile. Aceasta Luna Plina in Scorpion poate aduce la suprafata adevaruri legate de domeniile de viata stapanite de Scorpion: relatii profunde, sex, transformare, manevre financiare, parteneri de suflet, manipularea din umbra.

“ Care sunt valorile noastre adevarate, ce valori durabile putem construi”  este intrebarea Soarelui in Taur astfel incat sufletul nostru sa renasca iar Luna in Scorpion care cunoaste foarte  bine intunericul, secretul, necunoscutul, puterea, manipularea , este ca un far divin in “ iadul existentei noastre”. Putem vedea aspectul de Luna Plina ca o marturisire a tot ceea ce a adunat sufletul in ultimile sase luni, a adunat in el emotii de toate felurile iar acuma spune “ gata , nu mai pot asa, trebuie sa iau o hotarare”.

Luna plina in Scorpion formata de opozitia dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion  activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si limitarilor, aici dialogul astral intre cele doua luminarii ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, cariera. Acuma putem culege rodele milei accentuate, iertarii exagerate ( Soarele in casa XII). Cand intram in casa VI, rutina ne indeamna la schimbare sau la transformarea ei. Aici, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si  ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Acuma vedem daca ceea ce facem, gandim, simtim se ridica la inaltimea idealului de comportament, realizare personala si succes. Cum casa VI  urmeaza casei V, aici ne intanim cu esecul unei iubiri, cu nemultumirea fata de o lucrare creativa, aici parintele, educatorul se intalnesc cu batjocura si ostilitatea copilului pe care a vrut sa-l educe si nu a putut, se mira unde a gresit si de ce valoarea creata de el se spulbera in alta lume. Eforturile noastre zilnice dau roade sau intampina un esec ceea ce creeaza un gol, parca viata ne-a invins sau ne-a premiat. Cartile, profesorii ne pot invata din punct de vedere tehnic cum sa rezolvam o problema dar in casa VI, experienta de zi cu zi este invatatorul nostru.  Casa VI ne pune fata in fata cu fel de fel de crize personale, aici sufletul striga “ de ce tocmai mie …”, toate acestea ne indeamna sa schimbam conditiile care au generat aceste situatii dar fara o atitudine corespunzatoare , fara a intelege radacinile crizei, este ca si cum am merge la doctor  si ne-ar da un tratament inadecvat bolii. Luna Plina in Scorpion in casa VI este “ un pas al lui Dumnezeu” in crizele noastre personale  cu rolul de a ne ajuta sa evitam repetarea unei greseli, sa intelegem ca greselile sunt de fapt experiente personale care ne invata sa crestem, chiar daca vorbim de obicei de stress , durere, suferinta.

Aceasta casa implica grija pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria  fie ca este vorba de munca, familie, partener, copii, cei mai putin norocosi iar aceasta Luna Plina  ne poate ajuta sa raspundem la intrebarea “In slujba cui vrem sa fim astfel incat sufletul nostru sa nu fie ranit”:”Esti ceea ce mananci” iar  aceasta Luna Plina ne invata ca hrana nu se rezuma doar la alimente ci si la sentimente, idei, emotii, credinta.

Luna Plina in Scorpion face un aspect de careu cu Jupiter in Leu in fuziune cu asteroidul Junona in Leu, asta arata ca destul de usor, putem  sa facem din” tantar armasar’. Generozitatea, credinta,  optimismul, emotiile pot fi amplificate, apare tentatia de a face absolut orice pentru a castiga bunavonta celuilalt, pot aparea si destule conflicte mai ales daca la mijloc sunt interese financiare, afaceri, case, casnicie. Acest aspect astrologic poate fi excelent dar trebuie sa fim atenti la unele capcane care ar putea anula toate beneficiile. Practic, aceasta influenta  astrala este un test al disciplinei, corectitudinii, moralitatii. Uneori acest aspect incurajeaza egoul, mandria excesiva, aroganta, deci in acest caz trebuie sa invatam ca mandria merge inaintea caderii. In anumite conditii, aceasta influenta aduce conflicte cu legea sau cu altcineva dintr-o instanta de drept. Acuma, lipsa ta de vigilenta, asocierile nocive din trecut aduc tradari, neplaceri juridice sau administrative. Erorile, neglijentele de la locul de munca, din trecut , din casnicii, sunt sanctionate.

Junona ne vorbeste despre casatorie, depre puterea sau lipsa acesteia intr-un parteneriat, descrie atat de bine partenerul, daca exista tendinta de a atrage parteneri care incearca sa domine relatia, sau sa fie dominati, daca exista sau nu egalitate intre parteneri. Tradarea partenerului este o alta indicatie a acestei energii. Juno este sotia, sotul, partenerul de viata, sufletul pereche, decizia de a imparti sufletul tau cu altcineva, este dragoste combinata cu angajamentul, este o energie venusiana “ cuminte , loiala , fidela , monogama” . Daca lui Venus ii place sa “ cucereasca” iubirea, lui Juno ii place sa se “ angajeze cu tot sufletul “ intr-o relatie , atentie, Juno nu  vorbeste despre relatiile pasagere, de asta se ocupa Venus, Juno se ocupa de relatii pe termen lung care cer responsabilitate, angajament, promisiuni intre parteneri. O Juno provocata de aspecte cum este in cazul nostru, aduce  lupta pentru putere, relatii in care exista control, manipulare, exista o chemare pentru relatii toxice, pentru parteneri toxici, reactia chimica in acest caz conduce la compusi ce nu pot fi definiti clar, daca o Juno stabila aduce relatia ideala, sufletul pereche, o Juno provocata aduce reactii chimice greu de controlat. Exact ca in povestea mitologica, Juno este de mana cu Jupiter in Leu si toata maretia casniciei lor este bruiata de tradari, amanti, amante, secrete, bani. Potrivit povestii mitologice, Juno a fost sotia lui Jupiter . El a inselat-o dar ea a ramas cu el razbunandu-se pe amantele lui. Juno ramane loiala si credincioasa lui Jupiter, indiferent de tradarile lui. Acuma, povestea cuplului lor este reinviata aici pe pamant  iar in aspect provocator cu Luna Plina in Scorpion, roadele unei casnicii pot fi destul de amare, tradarea pare a fi cantecul unei casnicii, unei asocieri, loc de munca, mila exagerata.

Mai multe pe adriana-astro.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share