Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lupenenii au comemorat eroii Revoluției

Astăzi, administraţia publică locală a municipiului Lupeni, împreună cu reprezentanţi ai societăţii civile au comemorat eroii căzuţi în Revoluţia din 1989.

Și cei 30 de ani care s-au scurs de la evenimentul care le-a adus românilor libertatea și democrația.

Părintele Ioan Dănău, de la Biserica Regală ”Sfântul Nicolae” din centrul municipiului, a oficiat slujba religioasă,  în memoria celor doi tineri lupeneni,  care şi-au jertfit vieţile pentru libertate.

” Trebuie să le cinstim memoria acestor tineri, pentru că s-au dus să lupte și să ajute pe alții. Trebuie să avem capetele plecate și rugaciune. Avem trei virtuți: nădejdea, credința și dragostea.Toate sunt ale lui DUMNEZEU  și ne rugăm Lu să ne dea înțelepciunea ca să trecem acest 30 de ani scăpați de teamă, de ură, pe care, am adus-o înpoi, și pe care trebuie să o dăm fiecare dintre noi, afară. I-am pomenit pe acești tinericare au fost chemați de Dumnezeu. Prin jertfa lor, ne-am căpătat libertatea puterea de a zâmbi, de a nu te teme de cel de lângă tine” a ținut să spună celor prezenți, părintele Ioan Dănău. Din Lupeni, în ziua de 23 decembrie 1989,  s-au deplasat la Bucureşti pentru a duce medicamente pe care le-au predat Spitalului Witing, un grup de patrioţi. Nicuşor Gogiu şi Jeno Tibi Lukacs s-au dus în zona Academiei Militare să acorde ajutor răniţilor. Nicuşor Gogiu, unul dintre eroii Lupeniului, a căzut la datorie lângă Academia Militară din Bucureşti. El făcea parte dintr-un echipaj de prim ajutor al Crucii Roşii, pentru salvarea răniţilor. Tibi Lukacs un elev de liceu, a fost împuşcat în 22 decembrie în zona Televiziunii şi a decedat mai apoi, în data de 31 decembrie 1989 la Spitalul de Urgenţă. Ferdinand Muller, Ion Tolea şi Virgil Sandolache au fost răniţi.

   

După ceremonialul religios, primarul împreună cu reprezentanți ai administrației publice locale, alături de consilieri locali,  dar și reprezentanții asociației revoluționarilor au depus coroane de flori la mormintele celor doi, ce-și dorm somnul de veci, în Cimitirul Eroilor din Lupeni.

     

„Primăria municipiului Lupeni a considerat că era necesar şi moral, ca în această zi de 22 decembrie să îi comemorăm pe eroii noştri care au decedat în Revoluţia din 1989 şi ne-am adunat astăzi, aici, în cimitirul Eroilor pentru a le aduce un omagiu şi recunoştinţa noastră veşnică”, a declarat și  primarul  municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share