27/01/2021

MAI își va consolida autoritatea prin meritocrație și profesionalism în relația cu cetățenii

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, continuă demersurile pentru acordarea drepturilor cadrelor MAI

Guvernul a aprobat  amendamentul depus de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, în calitate de senator, la Legea bugetului de stat pe anul 2020 privind actualizarea cuantumului normei de hrană la care au dreptul angajații MAI. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2020, personalul Ministerului Afacerilor Interne va primi compensația bănească/ alocația valorică pentru drepturile de hrană la valoarea actualizată în mod unitar cu toate celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

În cadrul ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2020, Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și Proiectului de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea unor acte normative.

”Pentru Ministerul Afacerilor Interne, anul 2019 a fost un an în care încrederea cetățenilor în instituție a fost pusă la încercare. De aceea, este absolut necesar ca activitatea noastră în această perioadă să se desfășoare sub semnul schimbării, al eficientizării și al reconstrucției instituționale. Doresc să vă asigur că Noul An va aduce o așezare pe valori instituționale autentice, iar Ministerul Afacerilor Interne își va consolida autoritatea prin meritocrație și profesionalism în relația cu cetățenii. Îmi doresc ca toți oamenii de bine atât din minister, cât și din afară, să mi se alăture în acest demers benefic, pentru că numai așa vom putea avea instituții credibile, un stat de drept și o țară normală. Pentru ca toți românii să petreacă aceste Sărbători în siguranță, angajații MAI sunt la datorie și de aceea le mulțumesc lor și familiilor lor pentru efortul depus și pentru înțelegere.Sărbătorile de Iarnă și finalul de an  îmi doresc să fie pentru fiecare dintre dumneavoastră momente ale speranței renăscute, cu pace și căldură în suflet. Un gând bun se îndreaptă și către polițiștii și jandarmii aflați în misiune în străinătate, cei care poartă cu mândrie numele României peste hotare, și care, în aceste momente de sărbătoare, sunt departe de cei dragi.Tuturor, acum, în prag de An Nou, vă urez sănătate, prosperitate și să pășiți în noul an încrezători și puternici! În 2020, îmi doresc să ne putem dedica mai mult binelui comun și să trăim astfel încât la finalul anului să ne simțim mândri de noi și de ceea ce am făcut peste an.” a ținut să transmită ministrul de Interne, Ioan Marcel Vela.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share