Manager nou la Institutul Francez din Timișoara.

Odată cu venirea toamnei şi plecarea păsărilor călătoare, dar şi schimbarea peisagistică a parcurilor timişorene, şi la Institutul Francez din Timişoara a avut loc schimbul de directori. Un nou director a fost trimis din capital Franţei, în capital Banatului, pe numele de Cyrille Fierobe.

Este cel de-al şaptelea director de la înfiinţarea insitutului. Tânăr şi cu prinţipii, are 43 ani (atenţie fetelor), necăsătorit, a mai fost un director care a plecat căsătorit din Timişoara. Are studii în management cultural şi experienţă în coordonarea mediaticii pariziene.

Sosit în oraşul de pe Bega de doar două săptămîni, are cunoştiinţă despre Timişoara din 1989, de pe vremea când avea 17 ani, şi vrea să facă multe. Este pasionat în special de muzică, dar nu se dă în lături nici de la celelalte activităţi. Îi place să asculte şi după aceea să i-a deciziile.

Va face schimburi între artiştii români şi francezi, pentru a se cunoaşte între ei, iar una din prioritățile sale se va axa și pe concursul acordat susţinerii noii capitale culturale de peste cinci ani.

„Sunt încântat că sosirea mea a coincis cu obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană. Deocamdată cunosc puţină lume la Timişoara dar am putut deja constata că oraşul are o viaţă artistică foarte densă şi activă”, spune Cyrille.

În această toamnă institutul va găzdui, în 26 septembrie, odată cu sărbătorea Zilei Europene a Limbilor Străine, pe cei mai mici europeni cât şi cei cu ceva mai mulți ani la sediul acestuia cu ateliere gratuite şi cursuri demonstrative de limba franceză pentru care se pot face înscrieri până în 24 septembrie.

În luna octombrie, oaspeți francezi se vor întâlni cu români la Timişoara pentru a dezbate teme legate de cultură şi patrimoniu în vederea promovării turismului de toate felurile, iar luna noiembrie va aduce din nou în oraş, ca și în alți ani, atât de mult așteptatul festival al filmului francez.

Stejărel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share