22/10/2021

Mânăreală şi cârdăşeală în PMP Timiş

Episodul I. „Capul lui „Iliescu”, vrem”. Nu, nu e vorba de Ion Iliescu, de la PSD, care e pus la naftalină şi miroase a mort ca şi partidul, care în curând va deveni istorie, ci este vorba de Roxana Iliescu, preşedinta PMP Timiş.

Îmi aduc aminte de ceva asemănător întâmplat tot pe meleaguri bănăţene, şi nu de prea mult timp, când preşedintele PNŢCD, Valentin Moldovan a fost săpat de către colegii de partid. Ciprian Mihok, pe atunci, preşedinte organizaţie locală Timiş l-a destituit pe preşedintele judeţean pentru ai lua locul.  Însă firul s-a rupt şi împreună cu alţi „făptaşi” a fost pus pe liber.

Istoria se repetă la PMP, tot în Timiş. În timp ce Roxana Iliescu şi cu Iosif Dorin Cândea, un personaj obscur şi reabilitat, finanţator al PMP, Timiş, se află laBucureşti la întâlnire cu Traian Băsescu, Secretarul General al Organişaţiei judeţene Timiş, Caita Panici, organizează o şedinţă ad-hoc şi adună semnături pentru destituirea Roxanei Iliescu din funcţie.

La aflarea celor întâmplate Roxana Iliescu îl destituie din funcţie pe Panici.

Şi de aici busculada , dar şi „ţiganiada”. Roxana Iliescu, convoacă urgent o conferinţă de presă, însă este boicotată de către Panici şi Gica Daniel , şi cere ajutorul Bucureştiului pentru clarificare.

Cei doi prezintă în faţa presei o hârtie prin care susţin că au adunat 1500 de semnături şi cer destituirea Roxanei Iliescu din funcţie. Au încercat între timp să contacteze „Centralul”, însă nu le răspunde nimeni la telefon. Acum încearcă să formeze o delegaţie pentru a „mărşăluii „ spre capitală şi a aduce la cunoştiinţă „împăratului” de cele întâmplate. Sunt curios dacă şi de acestă dată, soarele răsare tot de la Bucureşti. Altfel, totul nu e decât o mânăreală Şi o cârdăşeală. Şi să nu uităm că se apropie alegerile şi fiecare încearcă să îşi asigure un loc călduţ.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share