26/09/2021

Mandat de executare a unei pedepse privative libertate, pus în aplicare de polițiști 

Acțiuni desfășurate de polițiști în ultimele 24 de ore

La data de 5 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual generat de virusul Sars-CoV-2.

Activitățile s-au desfășurat în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în menținerea ordinii publice, și au vizat, în special, zonele aglomerate, centrele și societățile comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun.

Pe raza întregului județ au fost desfășurate 18 acțiuni punctuale, fiind legitimate 1.605 persoane, verificate 44 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și controlate 251 de mijloace de transport persoane.

Totodată, forțele de ordine au fost angrenate în acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, acestea intervenind la 28 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizări prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 242 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 36.825 de lei, au reținut 16 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Depistat la volanul unui autoturism, deși se afla sub influența alcoolului

 La data de 5 august a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Moreni au oprit pentru control, pe raza localității Dărmănești, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din Dărmănești.

Polițiștii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal. 

Mandat de executare a unei pedepse privative libertate, pus în aplicare de polițiști 

La data de 5 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în urma unei acțiuni, au identificat pe raza municipiului Pitești, un bărbat de 27 de ani, din localitatea Sălcuța, pe numele căruia Judecătoria Răcari a emis două mandate de executare a unei pedepse privative.

Cel în cauză a fost condamnat la 6 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, respectiv 6 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare  pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Mărgineni.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share