18/09/2021

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de poliţiştii târgovișteni

 retinut

In data de 22 martie, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat un bărbat de 58 de ani, din localitate, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Cel în cauză a fost condamnat la executarea a 4 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea de infracțiuni la Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

De asemenea, poliţiştii târgovișteni au depistat un alt tânăr de 25 de ani, din Nucet, pe numele căruia Judecătoria Târgoviște a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de 10 luni și 20 de zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cei în cauză au fost încarceraţi în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni.  

Un bărbat este cercetat de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

În ziua de 22 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au descoperit la domiciliul unui bărbat de 75 de ani, din Târgoviște, un pistol neletal supus autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat arma la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar arma descoperită și cartușele aferente au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, față de cel în cauză s-a dispus măsura anuăarii dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share