05/12/2020

MARCEL GENTOIU – o campanie a Poliției Române de prevenire şi conştientizare a populaţiei cu privire la furturile de bagaje

bagajLa data de 25 aprilie a.c., Poliția Română a lansat o campanie de prevenire a furturilor de bagaje, din trenuri şi din gări. Activitatea a avut loc în incinta Gării de Nord, din Bucureşti, unde, „Marcel Gentoiu” – un geamantan cu personalitate, vorbăreţ şi grijuliu – a mers printre cei care călătoresc cu trenul, spunându-le să aibă grijă de bagajele lor. 

Totodată, el le-a adresat oamenilor sfaturi, recomandări şi informaţii despre statistici ale Poliţiei Române, privind furturile de bagaje şi cauzele care favorizează comiterea unor astfel de fapte, respectiv neatenţia sau neglijenţa celor care devin victime. 

Pentru o călătorie cu trenul în siguranţă, poliţiştii vin în sprijinul cetăţenilor cu o serie de sfaturi utile:

Atenţie când urcaţi  pe scara vagonului! Puteţi deveni o victimă a celor care fură din buzunare. 

Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute! 

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje. 

Portmoneul nu se aşează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor! Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei! 

Dacă vi se pare că o persoană care merge în apropierea dumneavoastră arată sau se comportă suspect, opriţi-vă şi lăsaţi – o să se distanţeze. Astfel, va înţelege că acordaţi atenţie siguranţei dumneavoastră. 

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share