24/02/2021

MAREA ADUNARE NATIONALA- 5 iulie, Republica Moldova

11667863_412055822325352_785209385_nM-am născut cu crezul reîntregirii poporului asuprit de doua maluri de Prut. Am fost botezată cu stible de busuioc și mi-au așezat în leagăn tricolorul și de atunci am jurat să fac totul ca să-mi văd patria reîntregită.

Sunt îndurerată cînd văd bătrînii din sat care abia de-i mai ține toiagul, dar care nu obosesc acolo în colț de fereastră să aprindă o lumînare în nopțile tîrzii ca să-și astepte odrasala dragă. Mă doare să-i văd cersind cînd știu că ei mi-au dat mie, ție și fiecăruia din generația de azi ceea ce avem mai de pret: limbă, suveranitate, independență și ni-au arătat cum să luptăm pentru țara în care trăim. Timpurile azi s-au schimbat, printre fîntîniile vechi, apar altele noi, bătrînii se duc de lîngă noi și rămîne în neam un gol, iar noi copiii lui Ștefan din secolul 21 băgăm capul în nisip, mergem în masini scumpe, putăm cruci de aur, dar avem suflete de lemn.

Noi, cei care ar trebui să fim schimbarea, ne inchinăm secerei și ciocanului și nu facem decît să stăm în cluburi ,uitînd ce înseamnă a fi patriot nu doar prin cuvinte, ci uneori prin fapte. Nu scriu acest articol ca să jignesc, eu doar îmi apăr ,,Sărăcia și nevoile și neamul” pentru că tot ce mișcă în țara asta mă doare și inima mi-e rănită cînd știu că am o țară despărțită în două. Pe 11 iulie, la CEI APROAPE 19 ANI, urmează să trec pentru prima dată Prutul, urmează să văd pentru prima dată cealaltă jumătate de casă, mă încarcă emoțiile de pe acum! Doamne cît de mult visam să trec Prutul și cît de mult mă roade la suflet și îmi găurește inima un hotar care poate a despartit pentru cineva colorat în roșu, inimiile de frați ,dar care nu ne-a putut înstrăina și nici smulge același tricolor.

Eu, urmașa lui Ștefan te aștept la cel mai tare eveniment al generației unioniste, Marșul lui Ștefan Cel Mare din perioada 5-11 iulie cind vom uni tricolorul cu frații de dincolo, cînd vom reface podul de flori și vom înfăptui unirea. Dacă tu, cel care citești te declari unionist, nu vreau scuze sau motive, te aștept să te alături la acest eveniment.

Cornul lui Ștefan a sunat, el te cheamă, auzi tu urmașe ascultă-i chemarea și fi prezent duminică 5 iulie, ora 14 în Piața Marii Adunări Naționale, să arătam suflare romănească, si că poporul român nu se închină la pagîni, nu sărută mîna călăului ce i-a ucis străbunii și se lecuie de sindromul Stockholm în care victima diviniza călăul. Cu toate că Orheiul a nimerit sub mîna unui om care nici pe departe nu vrea unirea, iar Bălțul devine din ce în ce mai rusificat, eu totusi cred în poporul basarabean și că cred că acum e momentul să facem unirea, să mobilizăm societatea care e atît de dezbinata acum, mai mult ca niciodata. Eu nu pot înțelege, cum dragă Doamne, tu singur cu mîniile tale îti poti îngropa valorile neamului? Mă lasă fără cuvinte, cînd văd oameni care habar nu au de istoria propriului neam. Dacă pînă acum credeam că prostia poate fi tratată, acum cred că nici de s-ar vinde la supermarket un gram de minte, la mulți nu ar ajuta, pentru că un săpun, sau un orez dat în schimbul votului face mult mai mult.

Marea Adunare de pe 5 iulie înseamnă să plătim o datorie, cea pe care o avem față de Doina și Ion Vieru și Lari Ghimpu și nu în ultimul rînd față de bătrănii noștri care nu au meritat să cersească bucata lor de pîine. Ștefan te așteaptă, el a sunat iar tu oștene vei veni, pentru că neamul tău trebuie scos din mocirla- CEAHLĂUL SUB FURTUNĂ NU CADE, NU CADE MUȘUROI, dar altminteri neamul românesc.

Adriana Tuluc, Republica Moldova

Distribuie acest articol Oficial Media
Share